Eurovision: Πώς θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού – Ποιες συμμετοχές ξεχωρίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι “Last Dance“.

“Εγώ πρωτοείδα Eurovision το 1977, με το Μάθημα Σολφέζ. Οπότε είναι πολλά τα χρόνια. Ξεκίνησα σαν πρόεδρος του OGAE το 2005… και μετά είχαμε μεγάλη πορεία. Στις προβλέψεις μου έπεφτα μέσα πολλές φορές”, είπε ο πρώην πρόεδρος του OGAE (Διεθνής Οργανισμός Eurovision), Αντώνης Καρατζίκος, αναφορικά με την πορεία του στο μουσικό θεσμό.

“Για φέτος υπήρχαν τέσσερα σενάρια, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Το πρώτο ήταν να διεξαχθεί κανονικά, και έχει ήδη απορριφθεί. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται…Το δεύτερο σενάριο παίζει περισσότερο, και λέει ότι οι καλλιτέχνες θα πάνε εκεί κανονικά, αλλά δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ποσόστωση του κόσμου στον χώρο. Δηλαδή εκεί που ήταν 100% πληρότητα, μπορεί να είναι 80%, μπορεί να είναι 50%, ανάλογα με την απόφαση που θα βγάλουν οι τοπικές Αρχές. Οι αποστολές θα πάνε σχεδόν κανονικά… Υπάρχουν πάρα πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κορoνοϊό. Έχουν ζητήσει από κάθε αποστολή να παραδώσουν μία βιντεοσκόπηση της εμφάνισής τους, το λεγόμενο live on tape”, σημείωσε ο κ.Καρατζίκος και εξήγησε:

“Το live on tape για όλες τις χώρες, υπάρχει μέσα στο τρίτο σενάριο του διαγωνισμού. Στο δεύτερο σενάριο θα είναι όλοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής αλλά αν προκύψει κρούσμα, έστω και σε ένα μέλος της ομάδας, θα απομακρυνθεί αυτό το μέλος και θα χρησιμοποιηθεί δυστυχώς live on tape”.

“Μου αρέσει πολύ το τραγούδι μας, είναι το πλέον αγαπημένο μου. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα τρία καλύτερα τραγούδια που έχουμε στείλει ποτέ στο διαγωνισμό… Μου αρέσει πολύ της Μάλτας και του Αγίου Μαρίνου. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου φέτος. Τα στοιχήματα έχουν ήδη ανοίξει. Πρώτη είναι η Ελβετία και στη δεύτερη είναι η Μάλτα”, αποκάλυψε τέλος το κ. Καρατζίκος αναφορικά με τις προτιμήσεις του, αλλά και τα προγνωστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ