Σήμερα στη Realnews: «Μέσα στις φλόγες» της Διδώς Σωτηρίου

“Μέσα στις Φλόγες”

Ένα διαμάντι της ελληνικής πεζογραφίας από την Διδώ Σωτηρίου, τη συγγραφέα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα».

Το εξαίσιο μυθιστόρημα «Μέσα στις φλόγες» έρχεται την Κυριακή 14/5 με τη Realnews. Όλα όσα δεν ξεχνούν οι παλαιοί και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι για τη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1978, σημειώνοντας από τότε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, με πολλές επανεκδόσεις.

Η Αλίκη Μάγη, η αφηγήτρια του έργου, ξεκινά τη διήγησή της από το 1918, όταν ήταν μικρό κορίτσι στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας.

Μέσα από την αφήγηση της μικρής Αλίκης, ο αναγνώστης παρακολουθεί την ιστορία μιας εύπορης οικογένειας από το Αϊδίνι, μεταφέρεται στην εποχή εκείνη και ζει την ανέμελη ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης πριν από τα γεγονότα, την τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής και τις πικρές μέρες της προσφυγιάς.

Η Διδώ Σωτηρίου, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής λογοτεχνίας, έχει αφήσει πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο αντλεί τη θεματολογία του από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την περίοδο του Εμφυλίου και την μετά τον Εμφύλιο περίοδο της ελληνικής Ιστορίας. Εξάλλου, η Διδώ Σωτηρίου είχε βιώσει το δράμα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.

Η συγγραφέας, δημοσιογράφος και αγωνίστρια, γεννήθηκε στο Aϊδίνι της Mικράς Ασίας το 1909 και με τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922, κατέφυγε με την οικογένειά της στην Αθήνα.Δείτε το τηλεοπτικό σποτ εδώ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ