Η Realnews σήμερα 13/11/2016

Με τίτλο: “Ο εκβιασμός στα… κόκκινα!”κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι η τρόικα απειλεί την κυβέρνηση και απαιτεί να “παραδοθούν” τα σπίτια των Ελλήνων στα funds. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Realnews, οι δανειστές συνδέουν την ποσοτική χαλάρωση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητούν: 

-Να εκχωρηθεί στα “κοράκια” το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα υποθηκευμένα ακίνητα και να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.

-Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με βάση τις εντολές Βρυξελλών και ΔΝΤ. 

-Να ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες και να δοθεί με νόμο ασυλία από ποινικές ευθύνες στα υψηλόβαθμα στελέχη τους. 

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας υπογράφει ο καθηγητής Γεωπολιτικής Θεωρίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Θ. Μάζης και έχει τίτλο: “Η οργή των… αμνών”. Ο Ι. Μάζης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ως ακραίως νεοφιλελευθεριάζων δυτικός κόσμος αδιαφορήσαμε για τις κοινωνικές, ανθρωπιστικές και ηθικές αξίες, προσποιούμενοι υποκριτικότατα ότι τις προστατεύουμε! Αδιαφορήσαμε για τα ευρωπαϊκά ηθικά και κοινωνικά οράματα, υποτάσσοντάς τα σε έναν χυδαίο οικονομίστικο ψευδορεαλισμό!”. 

“Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τηρούν στάση αναμονής απέναντι στον Ντόναλτ Tράμπ”, γράφει στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης. Υπενθυμίζει όμως ότι: “Πριν από 60 χρόνια η Ελλάδα ήταν η έκτη σε αντιαμερικανισμό χώρα του κόσμου, εξαιτίας της στάσης της ηγεσίας των ΗΠΑ στο θέμα της Κύπρου και της εύνοιας που έδειξε στις δικτατορίες Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη. Σήμερα τα αισθήματα του λαού μας έχουν αλλάξει και η ηγεσία περιμένει τον Ομπάμα για να χαράξει “γραμμή”. Να μια ακόμη ευκαιρία για συνεννόηση και κοινή στάση στο μεγάλο εθνικό θέμα…”.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

-Νίκος Φίλης: “Ο Ιερώνυμος προσφέρει πολιτική βοήθεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη”. “Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν την πολιτική στόχευση; Δεν αναρωτιούνται πού οδηγεί η υποχωρητικότητα;”, λέει σε συνεργάτες του ο τέως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

-Ντόναλντ Τραμπ. Πώς έκοψαν τον πλανητάρχη από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό. Αφιέρωμα δέκα σελίδων για την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. 

-Παρέμβαση Μαξίμου για το… ναυάγιο με τον εμίρη του Κατάρ.

-Ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες: “Το εάν και ποια νομοθεσία – “γέφυρα” θα φέρουμε θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ”.

-Κώστας Αχ. Καραμανλής: “Και κοντά στον Καραμανλή και μαζί με τον Τσίπρα δεν γίνεται! Πώς να το κάνουμε;”.

-4 θυρίδες κρύβουν τον θησαυρό της μαφίας των Ρομά. Ολόκληρη η απολογία – παρωδία του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα.

-Πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές στο μικροσκόπιο του Μπέντο. Ποια ονόματα εξετάζουν στον Ολυμπιακό για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Ο Ερντογάν δήλωσε ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να φυλακισθεί σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα”. Πολύ σωστά! Για να φυλακίσει ο Σουλτάνος όλους τους Τούρκους, χρειάζεται πολύ περισσότερα τετραγωνικά χιλιόμετρα! Και για να φυλακίσει και εμάς μαζί τους, ακόμα περισσότερα… Σύνορα δεν έχουν τα “σύνορα της καρδιάς” του καλού χαλίφη…”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

-Νέα αγκαλιά για τη Σοφία. Η τρυφερή σχέση Παυλίδου – Καλυβάτση. Λίγες ημέρες μετά την κοινή της δήλωση με τον Χρήστο Φερεντίνο στην “R” ότι πλέον ζουν χωριστά, οι πληροφορίες μας λένε ότι η λαμπερή ηθοποιός έχει έρθει πολύ κοντά με τον δημοφιλή συνάδελφό της.

-“Θα προτιμούσα να είμαι… killer”. Η Ζέτα Μακρυπούλια, λίγο πριν από την πρεμιέρα της σειράς “Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα”, μιλά στην “R” για τον έρωτα, την απιστία, αλλά και τις φήμες που τη θέλουν αδίστακτη.

-Πρόβα νυφικού για την Κλέλια. Η όμορφη μπαλαρίνα Κλ. Μενελάου ντύθηκε νύφη για τις ανάγκες φωτογράφισης, όμως δεν αποκλείεται να φορέσει το δικό της νυφικό πλάι στον Παναγιώτη Μπουγιούρη.

-Κεραυνοβόλος έρωτας. Μέσα σε έναν μήνα από τη γνωριμία τους, η Κατερίνα Τσάβαλου και ο νέος της αγαπημένος Δημήτρης Στεργίου αποφάσισαν να συγκατοικήσουν.

-Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: “Καλύτερα μόνη, παρά με κάποιον που δεν μου ταιριάζει”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ