Ο Κρέτσος στον Real Fm 97,8 για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται στο προσεχές μέλλον να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για θεματικές άδειες καναλιών, αντιθέτως θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τους σταθμούς της περιφέρειας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή. 

«Είπα στην ΕΡΤ ότι η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη. Το ίδιο είπε και η κα. Γεροβασίλη. Θεωρούμε ότι το θέμα των περιφερειακών καναλιών είναι πολύ σημαντικό διότι όλο αυτό το οικοσύστημα των περιφερειακών μέσων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει από μη πρόσβαση στη διαφήμιση και πραγματικά αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κυρίως για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό», τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Στο ερώτημα αν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε μπορεί να λάβει χώρα ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια απάντησε: «Χρειαζόμαστε μία τροποποίηση, έναν νέο χάρτη συχνοτήτων προκειμένου να μπορούμε να καθορίσουμε και ποιος θα είναι ο αριθμός. Αυτός ο διαγωνισμός, ο επόμενος διαγωνισμός, πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ. Να συζητήσουμε τι ΕΣΡ εννοούμε, πόσο δυνατό θέλουμε να το έχουμε, διότι δεν είναι μόνο τα στελέχη που θα μπουν στο Δ.Σ. Πρέπει να το ενδυναμώσουμε και με στελεχιακό δυναμικό σε ευρύτερα μέσα στο οργανόγραμμα της αρχής».

Ερωτηθείς αν έχει τελειώσει το θέμα να δοθεί και πέμπτη άδεια πανελλήνιας εμβέλειας ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης είπε: «Το θέμα των αδειών, επειδή υπάρχει μία πολύ μεγάλη σύγχυση, για τις θεματικές, αν θα υπάρχει 5η κ.λπ, θέλω να σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί λίγο πριν από τον διαγωνισμό. Κατέθεσε μάλιστα μία μελέτη η οποία ήταν μέρος μιας κοινής υπουργικής απόφασης η οποία προέβλεπε τον προσδιορισμό της τιμής εκκίνησης δημοπρασίας. Από αυτή τη μελέτη προέκυψε ότι η τιμή εκκίνησης μπορεί να είναι 3 εκατ. με βάση αυτά τα δεδομένα της αγοράς. Μόνο αν αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς ενδεχομένως να υπάρχει χώρος και δυνατότητα και για επόμενη άδεια προκειμένου να έχουμε πραγματικά βιώσιμα οικονομικά σχήματα. Βασικά βιώσιμα οικονομικά σχήματα είναι τα σχήματα που είναι ανεξάρτητα από πιέσεις».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να δοθεί και άλλη άδεια ο κ. Κρέτσος απάντησε: «Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

«Λευκός καπνός» από ώρα σε ώρα για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ