Ξεκίνησε η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών – Ποιοι προσήλθαν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ξεκίνησε, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, άρχισαν να προσέρχονται τα επιτελεία των διεκδικητών. Πρώτο κατέφτασε το επιτελείο του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Στη συνέχεια, σταδιακά, έφτασαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Λίγο πριν από τις 9 έφτασε  ο Ευάγγελος Μαρινάκης . Ο Στρατής Λιαρέλης και ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού, ο Ιβάν Σαββίδης,  ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης, ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕ Πάνος Κυριακόπουλος για τον «Ανεξάρτητο πάροχο», ο Κάρολος Αλκαλάι για το STAR αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Οι οκτώ υποψήφιοι για τις άδειες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο, έφτασαν λίγο πριν από τις 10, όπου και ενημερώθηκε από τον ταξίαρχο για θέματα ασφάλειας της διαδικασίας. Αποχώρησε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι των επιτελείων κρατούσαν τροχήλατες βαλίτσες πιθανόν με προσωπικά είδη και έγγραφα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο Στρατής Λιαρέλης ο οποίος μετέφερε και ένα στρώμα.

Νωρίτερα στάθμευσε έξω από το κτήριο ασθενοφόρο ιδιωτικού θεραπευτηρίου προκαλώντας προσωρινά αναστάτωση, ωστόσο απεδέχθη ότι ήταν για μέλος της επιτροπής που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Επίσης στον χώρο υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα. Το “μπούλινγκ” της κυβέρνησης εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει προ πολλού. Υπήρξε ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από κυβερνητικά στελέχη».

Ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha, σε δήλωση που έκανε, είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

«Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εντός και εκτός του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια των προσώπων όσο και την τήρηση των κανόνων της δημοπρασίας. Συγκεκριμένα από πολύ νωρίς δύο κλούβες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΚΕ και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας περιπολούν.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Έτσι θα γίνει η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Οι οκτώ υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα κονταροχτυπηθούν σε μια μαραθώνια δημοπρασία κεκλεισμένων των θυρών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Παράλληλα, απαγορεύεται η χρήση προσωπικών υπολογιστών, κινητών, ή άλλων ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα εγκατασταθεί η Ειδική επιτροπή μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που θα βρίσκονται εκεί για να μπορούν να εποπτεύουν τη διαδικασία και από την αντίπερα όχθη.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής και υποψηφίων με καθορισμένους κλητήρες. Τα 5μελή επιτελεία των διεκδικητών, θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς, αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα σταδιακά και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση.

Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, το τίμημα για κάθε άδεια ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ δεν θα πάρει πίσω τις άδειες αλλά θα “ανοίξει” την αγορά

Έτσι θα γίνει η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

Εν μέσω καταγγελιών ξεκινά η δημοπρασία για τις 4 άδειες

Οκτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες-Εκτός το Εpsilon

Προσέρχονται στη γ.γ ενημέρωσης οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ