Θρίλερ πριν από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή ή μη του Χρ. Καλογρίτσα στην αυριανή δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Κατά της υποψηφιότητας του επιχειρηματία υπέβαλαν ενστάσεις τα υπόλοιπα υποψήφια επιχειρηματικά σχήματα, με το επιχείρημα ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που όφειλαν όλοι να υποβάλλουν σήμερα, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία. 

Σύμφωνα με τις ενστάσεις των 8, η προθεσμία για την υποβολή της εγγυητικής επιστολής ήταν έως τις 3 το μεσημέρι ενώ ο κ. Καλογρίτσας την κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή στις 15.40. Πηγές από την Γενική Γραμματεία αναφέρουν ότι η Επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού απέρριψε τις ενστάσεις των 8 κατά Καλογρίτσα, λέγοντας ότι σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης, η εγγυητική επιστολή πρέπει να κατατεθεί έως την παραμονή της διαδικασίας, χωρίς συγκεκριμένη ώρα εκπνοής της προθεσμίας, άρα η λήξη θεωρητικά είναι τα μεσάνυχτα. 

Από την πλευρά τους, οι οκτώ υποψήφιοι αναφέρουν ότι όταν ένας εξ αυτών πήγε στις 3.02 το μεσημέρι να διορθώσει κάτι, του είπαν ότι το πρωτόκολλο έχει κλείσει και καταγγέλλουν ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για την αιφνίδια… επέκταση του ωραρίου μιας υπηρεσίας για την οποία το πρωί τους έλεγαν ότι κλείνει στις τρεις. Από τη Γενική Γραμματεία πάντως επιμένουν ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός κανενός συμμετέχοντα και οτι αύριο θα μετέχουν κανονικά στη δημοπρασία και οι εννέα υποψήφιοι. 

Ένσταση διατυπώθηκε και για την εγγυητική επιστολή που προσκομίστηκε για το κανάλι «Ε» του επιχειρηματία Βρυώνη, καθώς σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες έχει διάρκεια 36 και όχι 365 ημερών και προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ. 

Κατά τα άλλα, έγινε δεκτό το αίτημα των επιχειρηματικών σχημάτων κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας να επιτραπούν δύο αντί για ένας εκπρόσωπός τους στην κεντρική αίθουσα όπου θα βρίσκεται η ειδική επιτροπή, ώστε να μπορούν εναλλάξ να εποπτεύουν τη διεξαγωγή της μαραθώνιας διαδικασίας. 

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας σφραγίζεται σημερα στις 6 το απόγευμα από την Ελληνική Αστυνομία. Η προσέλευση των υποψηφίων θα ξεκινήσει αύριο στις 7.10 και θα γίνει τμηματικά (ένα – ένα επιτελείο ανά δεκάλεπτο) ώστε να γίνει ομαλά ο απαραίτητος έλεγχος και η είσοδος τους στο κτίριο. 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Σε θολό τοπίο η μεγάλη μάχη για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ