Ο Αλαφούζος στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Στα 28,4 εκ ευρώ ανέρχονται τα συνολικά δάνεια που έχουν λάβει οι μιντιακές επιχειρήσεις του ομίλου Αλαφούζου, εκ των οποίων τα 19 εκ. ευρώ αφορούν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τις συνολικές οφειλές του ΣΚΑΙ να ανέρχονται στα 39,5 εκατ. ευρώ όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακρόασης του στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, επισημαίνοντας ότι είναι ενήμερα και αποπληρώνονται κανονικά οι δόσεις.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Ιβάν Σαββίδη λέγοντας πως στελέχη του υπουργού βρίσκονται στο φάκελο που κατέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα κατήγγειλλε τις σχέσεις “Καλογρίτσα- Παππά”.

 Άφησε αιχμές και για τον Φ. Βρυώνη λέγοντας πως νομίζει ότι λειτουργεί μόνο με “μαύρα χρήματα” πως “είναι κάτοικος Αλβανίας και έχει ΑΦΜ Αλβανίας και κανείς σας δεν έχει κάτι να τον μαζέψει». Ο κ. Αλαφούζος υπεραμυνόμενος της “πολυφωνίας του ΣΚΑΙ” δήλωσε χαρακτηριστικά πως “δεν έχει καμία σχέση με το ποιοι πολιτικοί καλούνται στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ” κι ότι αυτό το έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι επισημαίνοντας ότι πρόσφατα είδε την Ντόρα Μπακογιάννη καλεσμένη σε ένα πάρτι του Γιάννη Κουρτάκη να τραγουδά και να χορεύει αλλά την επόμενη ημέρα ήταν καλεσμένη στον ΣΚΑΙ. “Στεναχωρήθηκα που κάνει τέτοιες παρέες” σχολίασε ο κ. Αλαφούζος για την Ν. Μπακογιάννη.

Στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, τι πρόκειται να πράξει αν δεν πάρει τελικά τηλεοπτική άδεια, ο κ. Αλαφούζος απάντησε πως δεν είναι « η πρώτη φορά που έχουμε υποστεί πολιτική δίωξη. Την έχουμε υποστεί και την περίοδο Μητσοτάκη. Θα λειτουργήσουμε, θα κάνουμε υπομονή μέχρι να αλλάξει η τεχνολογία και να πάρουμε κι εμείς άδεια» σημειώνοντας ότι “ο κ. Καλογρίτσας έχει σύνθετη σχέση με την κυβέρνηση” και διερωτήθηκε πως ο κ. Καλογρίτσας κατάφερε να βρει εγγυητική επιστολή. «Έχω την αίσθηση ότι ο διαγωνισμός έτσι όπως γίνεται αποτελεί μια προσπάθεια περιορισμού, με τον αριθμό των αδειών αλλά είναι νόμιμο εφόσον ψηφίστηκε από τη βουλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ