Ο Άλκης Ξανθάκης μιλά για το βιβλίο “Η Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας” που κυκλοφορεί με τη Realnews

Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος, ιστορικός φωτογραφίας και δάσκαλος, Άλκης Ξανθάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το έργο του «Η Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας» που έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και προσφέρει η Realnews αυτή την Κυριακή.

«Ανάμεσα στα 22 βιβλία που έχω εκδώσει μέχρι σήμερα, «Η Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας» είναι το σημαντικότερο έργο μου» τόνισε ο κ. Ξανθάκης και πρόσθεσε:

«Κι αυτό γιατί, έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την πρωτοτυπία της έρευνας –πρωτογενής έρευνα που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Ξεκίνησα το 1975 τις έρευνες και το βιβλίο αρχικά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1981. Την ίδια χρονιά πήρε και το βραβείο Ακαδημίας. Ήταν η πρώτη έκδοση βέβαια… Αυτό που θα πάρουν οι αναγνώστες της Realnews είναι η τελευταία έκδοση και είναι γύρω στις 520 σελίδες».

Ο κ. Ξανθάκης ανέφερε και ορισμένα παραδείγματα από το βιβλίο που η Realnews θα προσφέρει σε 2 πολυτελείς σκληρόδετους  τόμους, μεταξύ των οποίων ότι:

«Η φωτογραφία ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε είναι ο Αριστοτέλης. Έχω πλήρεις αποδείξεις ότι ο Αριστοτέλης περιέγραψε την αρχή του σκοτεινού θαλάμου, δηλαδή, την αρχή της φωτογραφίας, και κατέρριψα τη δοξασία ότι ο πρώτος που την περιέγραψε ήταν ο Άραβας Αλ Χαζέν το 1.100 μ.Χ.. Μιλάμε δηλαδή για 1.400 χρόνια πριν… Και βέβαια μέσα στο βιβλίο περιγράφω αναλυτικότατα τι ακριβώς λέει ο Αριστοτέλης. Βρήκα τα κείμενα του Αλ Χαζέν και αποδεικνύω ότι ήταν απλώς αντιγραφή από τον Αριστοτέλη. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό στοιχείο» σημείωσε ο συγγραφέας και φωτογράφος του βιβλίου «Η Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Κυριακή στη Realnews: Βιβλίο η ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας & Realtaste

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ