Η Realnews του τριημέρου

Με τίτλο: «Ποιους “καίει” ο νέος ΕΝΦΙΑ» κυκλοφορεί η Realnews, η οποία αυτήν την εβδομάδα θα βρίσκεται στα περίπτερα εκτάκτως από σήμερα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των ακινήτων, που προβλέπει αυξήσεις από 20% έως 250%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, «539.330 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αυξημένο συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι κατά 325.028.544 ευρώ». Το υπουργείο Οικονομικών «προσδοκά να εισπράξει 3,607 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση σπιτιών, οικοπέδων και εμπορικών ακινήτων». Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει ότι «από 21,2% έως 25% θα αυξηθούν οι συντελεστές για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια σε όλη τη χώρα, με στόχο να εισπραχθούν 200.356.798 ευρώ».

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας υπογράφει ο Χρήστος Πασαλάρης, ο οποίος καλεί «τους σκεπτόμενους Ελληνες να γυρίσουν πίσω, στην ανάγνωση της εφημερίδος και του βιβλίου για να λυτρωθούν από την ολέθρια χαλιναγώγηση». Πιστεύει ότι είναι αδικαιολόγητη η πτώση των κυκλοφοριών στην Ελλάδα, που οφείλεται στην ανυποληψία κάποιων μέσων δημοσιότητας και κάποιων διεφθαρμένων λειτουργών του Τύπου, οι οποίοι έχουν προσκολληθεί με τυφλό φανατισμό σε παρατάξεις και αρχηγούς ή – το ακόμη χειρότερο – σε βαρόνους της διαφθοράς. Ο αρθρογράφος καλεί τους ακέραιους λειτουργούς του Τύπου – που είναι και οι περισσότεροι – να ξαναφέρουν την ελληνική δημοσιογραφία στον παλιό καλό της εαυτό, γιατί αυτό επιτάσσει η ένδοξη ιστορία της των 222 ετών.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Εθνικό μέτωπο κατά της λιτότητας ζητεί ο Γιάννης Στουρνάρας. Κοινή δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων για να μειωθεί στο 2% ο στόχος για το πλεόνασμα προτείνει με δήλωσή του στην «R» o διοικητής της ΤτΕ.

– «Εθνική γραμμή» προτείνει και η Φώφη Γεννηματά. «Χρειάζεται τώρα να πάρουμε την απόφαση για την αλλαγή και όρων της συμφωνίας», επισημαίνει σε άρθρο της στην «R» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ.

– Αρθρο-παρέμβαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

– Ολγα Γεροβασίλη: «Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

– Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας βολικός πρωθυπουργός για τους εταίρους. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται έναν πρωθυπουργό βολικό για τους Ελληνες».

– Ελληνικό: Πώς το ΤΑΙΠΕΔ «εξαφάνισε» τους ανταγωνιστές του Λάτση. Τι καταγγέλλει στην «R» ο επενδυτικός σύμβουλος του Κατάρ.

– Φάκελος Brexit: Σενάρια χάους εάν βγει η Βρετανία από την Ε.Ε. Μιλούν στην «R» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Οουεν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Κένεθ Κλαρκ.

Και στην «Πράβδα» του Στάθη:

«Μου πήρανε το σπίτι κι έτσι δεν έχω πια τηλέφωνο για να με καλούν και να μου λένε ότι θα μου πάρουν το σπίτι».

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– «Εμεινα όρθιος για το παιδί μου». «Τι έρωτες; Δεν είμαι πια για… extreme sports!». Ο Κώστας Κόκλας δίνει στην «R» την πρώτη συνέντευξή του μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και αποκαλύπτει: «Εχω ζήσει… πέντε ζωές, είμαι χορτασμένος, δεν φοβήθηκα. Η σκέψη μου ήταν στον Δημητράκη μου».

– Η Πηνελόπη είπε το «ναι». Οχι μόνο δεν χωρίζουν -όπως ακούστηκε – ο Κώστας Αποστολάκης και η Π. Πλάκα, αλλά πήραν και τη μεγάλη απόφαση να συγκατοικήσουν από το φθινόπωρο.

– Η Φαίη… καίει! Η «R» εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες της Φ. Σκορδά, στις οποίες εντυπωσιάζει με το καλλίγραμμο σώμα που διατηρεί, παρά τις δυο γέννες της.

– Ενας υπουργός στα μπουζούκια. Ο φακός της «R» απαθανάτισε τα καυτά φιλιά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της συνοδού του στο «Ακρωτήρι – Estate Seaside».

– Σταμάτης Φασουλής: «Μια… Μπεκατώρου αγάπησα».

– Ο γάμος του υιού Σαββίδη με τον φακό του Λε-Πα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ