H Realnews του τριημέρου

H Realnews του τριημέρου

Με τίτλο: “2014 Το πολιτικό ημερολόγιο” κυκλοφορεί η Realnews, η οποία βρίσκεται στα περίπτερα μέχρι και σήμερα Δευτέρα.

Η εφημερίδα αναφέρεται στους κρίσιμους σταθμούς στην εθνική μας πορεία και συγκεκριμένα: Τη 15η Ιανουαρίου που επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα με απαιτήσεις για νέα μέτρα 2 δισ. ευρώ – την 27η Ιανουαρίου, όταν το Eurogroup αποφασίζει για την εκταμίευση της δόσης των 4,9 δισ. ευρώ – την 22α Απριλίου, που η Eurostat θα ανακοινώσει το πρωτογενές πλεόνασμα και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους – την 25η Μαΐου, που είναι οι ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών – την 26η Ιουνίου, όταν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής ενδέχεται να είναι η υπογραφή 3ου μνημονίου για την Ελλάδα. Τελευταίο χρονικό ορόσημο είναι ο Οκτώβριος, όταν θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της Ε.Ε για το ελληνικό χρέος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία σε συνέντευξή της στη Realnews επισημαίνει ότι είναι “ανοικτό το αν θα αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο” και διευκρινίζει: “Αν κινηθούμε με σταθερότητα και ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις, θα το επιτύχουμε”.

 

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης θυμίζει ότι στα τελευταία 58 χρόνια, από τον Καραμανλή έως τον Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου και τον Σαμαρά, το ισχύον πολιτικό σύστημα γέρασε, χρεοκόπησε, βρώμισε και δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να ξαναγυρίσει. Επί πλέον γέννησε τέρατα διαφθοράς που δεν έχουν ούτε την παλικαριά να ζητήσουν έλεος για τα εγκλήματά τους. Προβλέπει δε ότι από τη σημερινή κρίση θα προκύψει, με μπροστάρηδες τους νέους όλων των ηλικιών, μια νέου τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία με εκπροσώπους του λαού που δεν θα έχουν την παραμικρή σχέση με τους σημερινούς…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τι προβλέπουν για την Ελλάδα 4 κορυφαίοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι: “Ανάπτυξη το 2015!”.

– Φώτης Κουβέλης: “Χρειάζεται ευρύτερη πολιτική συναίνεση για να καταστεί το χρέος βιώσιμο”.

– Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: “Πρόωρη εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την εθνική προσπάθεια”.

– Χάρης Τομπούλογλου: “Ξεσκονίζουν” ρουσφέτια και συμβάσεις ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

– Οι χρυσές δουλειές του Ρίζου. Σε μεζονέτες και φούρνους “επένδυε” τα λεφτά της ΓΕΝΟΠ. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόδικου συνδικαλιστή της ΔΕΗ.

– Το πάρτι της μίζας στους εξοπλισμούς. Ηξεραν τις “αμαρτωλές” offshore εδώ και 10 χρόνια.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– “Θέλω να παίξω στο σινεμά”. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκαλύπτει το όνειρό της. “Θα ήθελα κάποια στιγμή να υποδυθώ έναν πραγματικό ρόλο στον κινηματογράφο”. Η παρουσιάστρια μιλά στην “R” για τις σκληρές κριτικές, τους εχθρούς και τους πραγματικούς της φίλους.

– Δίπλα του σε κάθε βήμα. Η Μαντώ Κόλλια ομορφαίνει τη ζωή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

– Ελισάβετ Κατσαμάκη: Κατέκτησε τις πασαρέλες της Αμερικής. Το μοντέλο μιλά στην “R” για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της και τη γνωριμία της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ.

– Μια playmate για τον Παταβούκα. Η εκρηκτική Βερόνικα Βασιλείου έκλεψε την καρδιά του πρώην καλαθοσφαιριστή.

– Δεύτερη ευκαιρία: Η Αλεξιάδη ξανά στα “δίχτυα” του Αγούδημου.

– Νικόλ Σαραβάκου: Το τραγούδι κέρδισε την κόρη του παλιού άσου των γηπέδων και της στιχουργού Βίκυς Γεροθόδωρου.

– Η απόσταση έφερε τον χωρισμό: Τίτλοι τέλους στη σχέση του Χρήστου Οικονόμου και της Ευγενίας Νιάρχου.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ