Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το “debate” ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα – ΒΙΝΤΕΟ

“Φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο 2016. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο 2016, δημοσιονομικά καταρχήν. Το είδαμε ήδη με τον προϋπολογισμό που είναι ένας βαρύς, ένας δύσκολος προϋπολογισμός και η εφαρμογή του είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα προκαλέσει και πολιτικό κόστος και κοινωνικές αντιδράσεις” ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

“Όμως ο κρίσιμος κάβος για την κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό το οποίο υπολογίζω ότι θα αρχίζει να κουβεντιάζεται στα μέσα Ιανουαρίου και θα καταλήξει στη βουλή στα μέσα Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην δεχθεί μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Από την άλλη μεριά όμως οι δανειστές απορρίπτουν, όπως φαίνεται, την κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θεωρώντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα και σε περαιτέρω κατά συνέπεια αύξηση της ανεργίας” συνέχισε και κατέληξε:

“Επομένως,  έχουμε μπροστά μας ένα debate ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για το αν ο ένας ή ο άλλος δρόμος θα είναι αυτός που θα ακολουθηθεί σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό. Από την έκβαση αυτού του debate θα εξαρτηθούν πολλά και στο πολιτικό επίπεδο, θα εξαρτηθεί δηλαδή αν η κυβέρνηση θα περάσει τη δυσκολία του ασφαλιστικού και θα έχει χρόνο στη συνέχεια – τουλάχιστον ένα χρόνο μπροστά της- για να αναπτύξει αυτό που η ίδια προεκλογικά ονόμαζε παράλληλο πρόγραμμα και που ακόμα δεν το έχουμε δει”. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ