Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το περιουσιολόγιο – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αγορά” που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τίτλο «Γερμανική πρόταση για φόρο περιουσίας!» αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.  Η εφημερίδα αποκαλύπτει την εισήγηση της Bundesbank για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους πολίτες υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, και καταγράφει τα ερωτήματα και την ανησυχία παραγόντων της αγοράς για τη σκοπιμότητα του ελληνικού περιουσιολογίου.

“Ελάτε να βγάλετε από το μυαλό μου και από το μυαλό όσων διάβασαν τη συγκεκριμένη εισήγηση της γερμανικής τράπεζας ότι το περιουσιολόγιο επιβάλλεται στην Ελλάδα διότι κάποιοι θέλουν απλώς να έχουν εικόνα του πόσα δαχτυλίδια άφησε η γιαγιά ή πόσα ρολόγια ο παππούς ή ο μπαμπάς στον κάθε φορολογούμενο και ότι δεν πρόκειται να το αξιοποιήσουν αν ο συγκεκριμένος φορολογούμενος βρεθεί να χρωστάει και να μην μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του προς το δημόσιο” σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

“Ελπίζω και εύχομαι σε αυτή τη χώρα που έχει μια μεγάλη δημοκρατική παράδοση να μην δούμε σκηνές στο δρόμο με εφοριακούς να αρπάζουν δαχτυλίδια, βέρες ή ρολόγια από τα χέρια των ανθρώπων για να αποπληρωθούν έτσι οι οφειλές τους προς το δημόσιο. Ελπίζω και εύχομαι να μην ισχύσει το περιουσιολόγιο, το οποίο ούτως ή άλλως είναι άχρηστο γιατί ξέρουν όλοι ότι από το 2017 θα αρχίσει να λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη η αυτόματη ανταλλαγή και διασταύρωση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων. Προς τι λοιπόν το περιουσιολόγιο;” πρόσθεσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ