Απάντηση των συμβασιούχων δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής στην Ντέπυ Γκολεμά

Με ανακοίνωσή τους οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του καναλιού της Βουλής απαντούν στην δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά σχετικά με όσα αναφέρει στη στήλη της.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΤΕΠΥ ΓΚΟΛΕΜΑ»

Κα Γκολεμά,

Όντως υπάρχει πράγμα που σαλεύει, όπως χαρακτηριστικά γράφετε στη σελίδα σας στη Realnews, αναφερομένη στο Κανάλι της Βουλής, παραμονή των εκλογών.

Όμως αυτό δεν είναι η ρυπαρή ψευδολογία που παραθέτετε στο δημοσίευμα σας, αλλά το γεγονός ότι επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, το Κανάλι εκτροχιάστηκε από τον θεσμικό του ρόλο, που είναι η αμερόληπτη προβολή του κοινοβουλευτικού έργου και κατάντησε για πρώτη φορά στην ιστορία του, βήμα προσωπικής προβολής της απερχόμενης Προέδρου.

Όπως πράγμα που σαλεύει είναι το γεγονός ότι η απερχόμενη Πρόεδρος, φρόντισε να τοποθετήσει ως συντονίστρια μια παραγωγό, η οποία είχε εμπράκτως και πολλαπλώς αποδείξει την ένθερμη υποστήριξη της στο νέο προφίλ του Καναλιού, αναρτώντας στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, κατ´ αποκλειστικότητα ομιλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου και συνεδριάσεις της επιτροπής αλήθειας για το χρέος.

Προφανώς αυτή της η συμπεριφορά, μέτρησε στα «προσόντα» που αναζητούσε η Πρόεδρος, ώστε να την χρίσει νέα συντονίστρια του Καναλιού.

Κα Γκολεμά, γράφετε ότι ένας συμβασιούχος υπάλληλος είπε πως «ο νέος πρόεδρος μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας επαναπροσλάβει» και αναρωτιέστε πως ξέρει τον νέο πρόεδρο. Ο νέος πρόεδρος φυσικά και δεν μας έχει υποσχεθεί τίποτε, αφού θα ήταν αδύνατο να τον γνωρίζουμε πριν τις εκλογές. Άλλωστε η φράση που επικαλείστε, προέρχεται από τον διάλογο του Προέδρου του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής Γιάννη Σιαμπάνη με την νέα συντονίστρια του Καναλιού, και αναφέρει επί λέξη τα εξής:

 

Συντονίστρια Καναλιού Βουλής: Για μένα δεν υπάρχουνε …

Πρόεδρος Σ.Υ.Β. : Υπάρχουν και για να λες πως δεν υπάρχουν πρέπει να πας δικαστικώς και να τους πεις ότι έχουν απολυθεί και να τους αποζημιώσεις.

Συντονίστρια Καναλιού Βουλής: Ξέρεις τι λέει η σύμβαση τους στο τέλος ;

Πρόεδρος Σ.Υ.Β. : Ξέρεις τι λέει ο νόμος όμως ;

Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει να τους τακτοποιήσει υπάρχει δέσμευση της επιτροπής κανονισμού ξεκάθαρη. Βρε Κατερίνα σε παρακαλώ, τα παιδιά αυτά είναι αμαρτία, για όνομα του Θεού, έχουν 10 χρόνια δουλειά. Δεν μπορείς να τα πετάς στο δρόμο.

Συντονίστρια Καναλιού Βουλής: Δεν μπορώ? Έχω εντολές.

Πρόεδρος Σ.Υ.Β. :Αν δεν τα πετάς εσύ, μπορείς να τα αφήσεις στα γραφεία τους. Εγώ στο δικαστήριο θα πω αυτά που έχω ζήσει.

Κα Γκολεμά, στην επιτροπή κανονισμού παρέπεμψε το θέμα μας η απερχόμενη Πρόεδρος, λίγο πριν τις εκλογές κι ενώ είχε πλέον εκτεθεί από τη μη τήρηση των υποσχέσεων της.

Και προφανώς με το θέμα μας θα ασχοληθεί ο νέος, η νέα πρόεδρος, σε συνεργασία με την επιτροπή Κανονισμού, αφού η θητεία της κας Κωνσταντοπούλου λήγει.

Τελικώς κα Γκολεμά, η αναφορά σας στο νέο πρόεδρο, απηχεί την αγωνία της διορισμένης από την κα Κωνσταντοπούλου συντονίστριας του Καναλιού, η οποία προφανώς σας εκθέτει με τις πληροφορίες που σας έχει δώσει και η οποία όντως θα πρέπει να έχει αγωνία, για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος, προκειμένου να προλάβει να αναδείξει εγκαίρως, τις αυλικές της ικανότητες.

Δυστυχώς παραμονές των εκλογών, αντί να αναδείξετε την ουσία των προβλημάτων του Καναλιού της Βουλής, εσείς προσπαθείτε να τα σκεπάσετε, προσφέροντας στους αναγνώστες για αντιπερισπασμό, ψεύδη, κακοήθειες και φθηνό εντυπωσιασμό.

Κα Γκολεμά, το γεγονός ότι προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στο Κανάλι της Βουλής, με ποιοτική επάρκεια, είναι ευρέως γνωστό, αφού οι εκπομπές είχαν κερδίσει την αποδοχή και το σεβασμό του τηλεοπτικού κοινού.

Οι εκπομπές μας καταργήθηκαν, το κοινοβουλευτικό δελτίο ειδήσεων επίσης, όπως καταργήθηκε και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα, διότι δεν εξυπηρετούσαν την νέα μετάλλαξη του Καναλιού της Βουλής, σε Κανάλι της Ζωής.

Υπό αυτήν την έννοια, ήμασταν όντως άχρηστοι για την απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής, η οποία όμως για να μην προκαλέσει μείζον θέμα, παρελκυστικά υποσχόταν την ανανέωση των συμβάσεων μας και δεχόταν τις υπηρεσίες μας.

Η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε καταφύγει, θα κρίνει για την αξίωση μας για τα δεδουλευμένα, αλλά και για τη Νομική σημασία αυτής της παρελκυστικής συμπεριφοράς.

Τα δεδουλευμένα βεβαίως που διεκδικούμε, είναι απολύτως προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εποχής, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στους δημοσιογράφους του δημοσίου.

Κα Γκολεμά φαίνεται πως έχετε απομακρυνθεί από το ρεπορτάζ, καθώς οι συμβασιούχοι με ληγμένες συμβάσεις δεν είναι 5, αλλά περίπου 40 άτομα σε όλες τις υπηρεσίες της Βουλής.

Απλά εμείς οι πέντε λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας ήμασταν εκτεθειμένοι, ενώ πλέον είμαστε και στοχοποιημένοι.

Η δε σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου που έχουμε τόσα χρόνια δεν αποτελεί επιλογή μας και δεν σχετίζεται με την μισθολογική μας κατάσταση.

Οφείλατε δε να γνωρίζετε ότι τα «πλεονεκτήματα» στα οποία αναφέρεστε έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε έτη.

Μπορείτε επίσης να περάσετε να σας ξεναγήσουμε στο στούντιο μας στο κτίριο της λεωφόρου Αμαλίας, καθώς λάθος σας πληροφόρησαν, ότι εκεί βρίσκονται μόνο τα γραφεία μας.

Κα Γκολεμά, μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν τιμά την πένα σας το γεγονός ότι υιοθετείτε ανύπαρκτα επιχειρήματα.

Η αξιοπιστία που δημιουργήσαμε στο κοινό μας, είναι τα διαπιστευτήρια μας. Αναμένουμε να ανασκευάσετε όλες αυτές τις ανακρίβειες και τις κακοήθειες που γράφετε, διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης της Βουλής που έκαναν το ¨σφάλμα ¨ να διεκδικούν τη δουλειά τους.

Αλεξία Κουλούρη

Γιώργος Γαβαλάς

Κέλλυ Κοντογεώργη

Φώτης Κωστόπουλος

Άντζελα Τσιφτσή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ