• Η Μάρα Ζαχαρέα για τα "επεισόδια" και το παρασκήνιο του ντιμπέιτ – ΒΙΝΤΕΟ

  11:06 πμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015 11:06 πμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015

  Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στο χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών αποκάλυψε η Μάρα Ζαχαρέα.

  Η κ. Ζαχαρέα είπε χαρακτηριστικά πως κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ορισμένοι από τους αρχηγούς σηκωθήκαν και βγήκαν έξω, με αποτέλεσμα όταν η ίδια έκανε την ερώτησή της στον Πάνο Καμμένο, στην κατηγορία εξωτερική πολιτική και άμυνα, «ο κ. Καμμένος έβαλε μέσα στην απάντησή του, την επίθεση προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όμως εκείνη την ώρα δεν ήταν στο Στούντιο».

  «Ήρθε μετά λοιπόν, και προφανώς πληροφορήθηκε όσα είχε πει ο κ. Καμμένος, κι έτσι όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει πέταξε κι αυτός τις σπόντες του. Ανταπαντάει ο κ. Καμμένος κι εκεί με βάση τους κανόνες της διακομματικής ο κ. Μειμαράκης δεν μπορούσε να απαντήσει, όμως δεν το τήρησε αυτό, με αποτέλεσμα ενώ η κάμερα είναι καρφωμένη στον κ. Καμμένο και στη συνέχεια στην κ. Γεννηματά, ο ίδιος, είχε γύρει προς τα πίσω στην καρέκλα και με μεγάλη άνεση, άρχισε να λέει “δεν ντρέπεσαι; Τι είναι αυτά που κάνεις; Την βρώμικη δουλειά του Τσίπρα; Άσε μας ρε Πανούλη”. Ταυτόχρονος γύρναγε και στον Αλέξη Τσίπρα και του έλεγε “καλά εσύ γιατί τον αφήνεις; Δεν θα τον μαζέψεις;”, επαναλαμβάνοντάς το 5 φορές. Ο κ. Τσίπρας μη θέλοντας να απαντήσει κοίταγε μπροστά και ανακάτευε τα χαρτιά του» περιέγραψε η κ. Ζαχαρέα.

  Παρασκήνιο, όμως, υπήρξε και στο διαδικαστικό θέμα του ντιμπέιτ, αφού ο κ. Τσίπρας δυσανασχέτησε με το τελευταίο στάδιο, εκεί που ο ένας αρχηγός μπορούσε να κάνει μία ερώτηση σε έναν άλλο πολιτικό αρχηγό. Το πρόβλημα σε αυτό ήταν ότι για παράδειγμα, αν ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μία ερώτηση στον κ. Τσίπρα, αυτός δεν θα μπορούσε να απαντήσει αμέσως, διότι θα έπρεπε πρώτα να πάρουν τον λόγο οι υπόλοιποι αρχηγοί και να θέσουν την ερώτησή τους κι αυτοί.

  «Εκεί ο κ. Τσίπρας δυσανασχέτησε, γιατί όπως είπε: “θα πρέπει να περιμένω να ρωτήσουν όλοι και να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις στο τέλος μέσα σε ένα λεπτό”. Το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να το είχαν διευθετήσει όμως οι συνεργάτες του με αυτούς των υπόλοιπων κομμάτων στη διακομματική. Διότι, ξαφνικά, ενώ θέτει το πρόβλημα αυτό ο κ. Τσίπρας γυρνάει ο κ. Θεοδωράκης και η κ. Γεννηματά και λένε “μα τώρα στο και 5 θα ξανασυζητήσουμε τους κανόνες;” είπε η Μάρα Ζαχαρέα και συνέχισε, αποκαλύπτοντας πως: «Εκεί δημιουργήθηκε μία αναστάτωση η οποία κράτησε περίπου ένα τέταρτο και τότε πρότεινε ο κ. Τσίπρας να βγουν έξω οι συνεργάτες τους και να το διευθετήσουν, μέχρι να έρθει η ώρα να περάσουν στην ενότητα αυτή».

  Το ζήτημα είναι, όμως, ότι όταν ήρθε η ώρα αυτή, που πρώτη φορά υπήρχε η καινοτομία να απευθύνει ερώτηση ο ένας πολιτικός αρχηγός στον άλλο, κανένας δεν το εκμεταλλεύτηκε.

  Τέλος, η κ. Ζαχαρέα είπε πως μετά τη λήξη της τηλεμαχίας ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλησε να βγάλει φωτογραφίες με τις γυναίκες δημοσιογράφους.

  Δείτε το βίντεο του Star:

  Διαβάστε επίσης:

  Τσίπρας- Μεϊμαράκης: Η χειραψία, η συνομιλία και τα χαμόγελα – ΦΩΤΟ

  Οι κόντρες του ντιμπέιτ - ΒΙΝΤΕΟ

  Τσίπρας προς Τρέμη: Μυγιάζεστε; - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα