Μίχαλος: Η ελληνική πρόταση θα αποφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο

«Η ελληνική πρόταση, δυστυχώς, θα αποφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στην αγορά γενικότερα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι δημοσιονομικό, αλλά διαρθρωτικό. Και μια χώρα χωρίς υγιή παραγωγική βάση, χωρίς ισχυρό ιδιωτικό τομέα, χωρίς ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες είναι καταδικασμένη να δημιουργήσει συνεχώς ελλείμματα και χρέη».

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συνέχισε λέγοντας:

«Βεβαίως, επισημαίνω ότι ήμασταν υπέρ μιας συμφωνίας, διότι στο δίλημμα αυτό, το οποίο αντιμετώπιζε η κυβέρνηση, η χώρα θα έλεγα, ήταν από τη μία μια επώδυνη συμφωνία, από την άλλη μια ρήξη, η οποία θα ήταν καταστροφική.

Αν είχαμε πάει στο δεύτερο αυτό σκέλος του διλήμματος, σήμερα το πρωί δεν θα ήμασταν εδώ να μιλάμε για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, διότι θα αντιμετωπίζαμε μια χαώδη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «σε κάθε περίπτωση, όμως, παρά την ελπίδα, την οποία είχα και μετά την ομιλία – τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη, μετά από το αποτυχημένο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδος, την ίδια ώρα που μιλούσε και ο κ. Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη σε ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, είχα την αίσθηση ότι θα υπάρξει μία στροφή.

Μία στροφή προς την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ανταγωνιστικού και σταθερού φορολογικού πλαισίου, με ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές, το περίφημο 15%, το οποίο μπορώ να σας αποκαλύψω ότι αποτελεί μία πρόταση, την οποία έχουμε συντάξει με τον κ. Βαρουφάκη το 2012, ο οποίος συνεργαζόταν τότε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην τότε κυβέρνηση και με την επικαιροποίηση του συγκεκριμένου αυτού φορολογικού πλαισίου στα τέλη του 2013.

Δυστυχώς, όμως, αντ’ αυτού βλέπουμε μία πρόσθετη επιβάρυνση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε ό,τι αφορά το φορολογικό της σκέλος, από 26 σε 29%, και βεβαίως το 12%, η έκτακτη εισφορά τελικά σε επιχειρήσεις με κερδοφορία άνω των 500.000».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ