Η Μανωλίδου απαντά στον Μαστοράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ευγενία Μανωλίδου απαντάει στο «άδειασμα» που δέχτηκε από τον Νίκο Μαστοράκη μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook.

Ειδικότερα, η μαέστρος είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι της είχε προταθεί να παρουσιάσει την εκπομπή «Αργά». Ο Νίκος Μαστοράκης απάντησε «αδειάζοντάς» την και εκείνη δεν το άφησε έτσι.

Η Ευγενία Μανωλίδου έγραψε στο facebook:

«Άντε, πάμε άλλη μια φορά να εξηγήσουμε τα αυτονόητα…

Από εδώ και γραπτώς. Όχι από το ραδιοφωνικό μου βήμα, όχι από μια περαστική δήλωση σε κάποια εκπομπή. Για να μείνει, να διαβαστεί, να αναπαραχθεί ολόκληρο και όχι αποσπασματικά. Verba volant, scripta manent. Για να τελειώνουμε μια και καλή.

Μετά από τόσα χρόνια πλέον που γνωριζόμαστε, θα ξέρετε πολύ καλά ότι η σχέση μου με τα Μέσα, ειδικά τα τηλεοπτικά, είναι άριστη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς επαγγελματίες, στα δύο μεγαλύτερα κανάλια της χώρας για τρία συνεχή χρόνια και είμαι ευγνώμων για αυτό. Μέσω αυτής της δουλειάς, χρειάστηκε πολλές φορές να πάω ως καλεσμένη στις περισσότερες εκπομπές της τηλεόρασης. Συνεπώς, γνωρίστηκα και με άλλους ανθρώπους του χώρου, με τους οποίους συνεχίζω να διατηρώ άριστες σχέσεις. Αυτό πρέπει να έγινε και σε εσάς ιδιαιτέρως σαφές όταν πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της περιοδείας για τη μουσική μου παράσταση «Musical, αγάπη μου», ζήτησα και πήρα προβολή από τις περισσότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. ΕΓΩ είχα σηκώσει το ακουστικό και ΕΓΩ έπαιρνα τους γνωστούς μου – βλέπετε, δεν ντρέπομαι να πω ότι εγώ τους έλεγα να με βγάλουν – για να προβάλλω πια και λίγο τη μουσική μου προσπάθεια. Με δέχτηκαν όλοι, αμέσως και με χαρά. Εκεί κατάλαβα ότι, αν μη τι άλλο, έχαιρα και της ανάλογης εκτιμήσεως, εκτός από συμπάθειας. Και τους εξετίμησα και εγώ δύο φορές περισσότερο.

Τα τελευταία τρία χρόνια, από δική μου επιλογή έχω παραμείνει εκτός τηλεοπτικού χώρου. Είχα την ανάγκη να επιστρέψω στη μουσική και την οικογενειακή μου ηρεμία. Εξάλλου, πίστευα ότι, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα ήταν και το τέλος της τηλεοπτικής μου σταδιοδρομίας. Εντούτοις, οι προσκλήσεις σε εκπομπές συνεχίστηκαν, όπως και οι συζητήσεις για κάποια ενδεχόμενη επιστροφή. Είναι γεγονός, ότι ποτέ δεν είχα αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις γιατί δεν το έκρινα σκόπιμο. Μετά από τρία χρόνια απουσίας, επέλεξα να διευκρινήσω ποιες προτάσεις είχα δεχτεί και γιατί τις απέρριψα, διότι με ρωτάνε συχνά ειδικά το καλοκαίρι, είτε σε συνεντεύξεις είτε στη ραδιοφωνική μου εκπομπή, γιατί δεν επιστρέφω. Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι μία από τις προτάσεις που ανέφερα δεν ίσχυε! Ότι δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τις προτάσεις τις φαντάζομαι – όπως και τις προσκλήσεις σε μια άλλη εκπομπή – και ότι είμαι τόσο αφελής, που ανέφερα συγκεκριμένη εκπομπή, όπως και τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

Ακούστε, αν ήθελα να «πουλήσω» προτάσεις και προσκλήσεις, θα ανέφερα απλώς κανάλια, γενικά και αόριστα. Δεν είμαι καμιά ιδιαίτερης ευφυΐας, αλλά μέχρι εκεί το μυαλό μου φτάνει. Θεωρώ καλοπροαίρετα ότι ο άνθρωπος δεν γνώριζε ότι μου είχε γίνει η πρόταση από τη διοίκηση του σταθμού πριν αναλάβει εκείνος την εκπομπή και γι’ αυτό έσπευσε να με διαψεύσει. Επίσης, να του εξηγήσω ότι, αν έβλεπε όλη τη συζήτηση στο μέρος που αναφερόμουν στις προτάσεις, θα καταλάβαινε ότι την εκπομπή δεν την «σνόμπαρα», ίσα-ίσα που ήταν πολύ καλή ιδέα, απλώς ετύγχανε να είναι καθημερινή και εγώ ήξερα εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Χαίρομαι που έγινε, που πήγε καλά, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της και εύχομαι να συνεχίσει και του χρόνου. Όπως και όλες οι άλλες εκπομπές. Την ιδέα όμως ότι εγώ βγάζω από το μυαλό μου προτάσεις και προσκλήσεις, την επιστρέφω ως απαράδεκτη. Η άψογη συνεργασία που είχα όλα αυτά τα χρόνια με τους παραγωγούς, τους διευθυντές προγράμματος, τους συντελεστές μια εκπομπής και τέλος με τον κόσμο που με επέλεγε, βασίστηκε σε ένα αδιαπραγμάτευτο παράγοντα: την ειλικρίνεια.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι, δεν θα αναφερθώ ξανά στο γεγονός, το θεωρώ ατυχές και το διαγράφω από τη μνήμη μου. Γιατί εγώ τον συγκεκριμένο άνθρωπο θέλω να τον θυμάμαι όπως τον γνώρισα: Ευφυή, ταλαντούχο, ευχάριστο και αειθαλή».

 

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από την εκπομπή “To Πρωινό” την νέα απάντηση του Νίκου Μαστοράκη όπου ζητάει συγγνώμη:

Δείτε επίσης:

Ο Μαστοράκης “αδειάζει” την Μανωλίδου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τηλεοπτικές προτάσεις που απέρριψε η Μανωλίδου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ