Όταν η Realnews αποκάλυπτε το “λουκέτο στην ΕΡΤ”

 Κυριακή 26 Μαΐου 2013, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το “μαύρο” στην εικόνα της ΕΡΤ, η Realnews αποκάλυπτε το σχέδιο της κυβέρνησης για “λουκέτο”, προκαλώντας σοκ στη κοινή γνώμη. Αποκαλύψαμε και αντισταθήκαμε σε επιθέσεις σαν αυτή του βουλευτή ,τότε, της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, που είχε επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει διαψεύδοντας τις αποκαλύψεις. Χαρακτήρισε το δημοσίευμα “προκλητικό σε βάρος της Δημόσιας τηλεόρασης” μιλώντας μάλιστα από τη συχνότητά της ΕΡΤ.  Είχε προκαλέσει την αντίδραση του εκδότη και διευθυντή της Realnews, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή είχε απαντήσει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν απολύτως διασταυρωμένο, επιμένοντας στην αλήθεια. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

  Στις 11 Ιουνίου 2013, ο βουλευτής τότε της Νέας Δημοκρατίας, παραδέχθηκε ότι η Realnews ήταν πράγματι καλά ενημερωμένη και 15 ημέρες πριν είχε αποκαλύψει το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για λουκέτο στην ΕΡΤ. Δεν ήταν όμως ο μόνος, καθώς το σύνολο των πολιτικών και των δημοσιογράφων επικαλέστηκαν την αποκάλυψη της Realnews στις συζητήσεις με τους βουλευτές και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης που ισχυρίζονταν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ήταν προσχεδιασμένη. Ο τότε κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά, Φώτης Κουβέλης, είχε περιγράψει στον Γιώργο Αυγερόπουλο, πως αντέδρασε όταν διάβασε στη Realnews για το επικείμενο σχέδιο. Θυμίζουμε, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΔΗΜΑΡ έπαυσε να στηρίζει την κυβέρνηση. 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 H Realnews είχε αποκαλύψει με λεπτομέρειες το παρασκήνιο και τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων, ήδη από τις 25 Μαίου του 2013. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της Κυριακής :“μελετάται το σενάριο του προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους”. Για την κυβέρνηση “είναι μονόδρομος η κατάργηση ενός μεγάλου οργανισμού του Δημοσίου (όπως η ΕΡΤ) για να επιτευχθούν οι στόχοι για απολύσεις που έχει θέσει η τρόικα”.

 Αποκαλύψαμε το σχέδιο και δεχθήκαμε επιθέσεις. Δεκαπέντε ημέρες μετά, τα γεγονότα δικαίωσαν την εφημερίδα που έδειξε ότι σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση ήταν η μοναδική που είχε τις πληροφορίες το πλάνο και τις λεπτομέρεις για την επιχείρηση “μαύρο στην ΕΡΤ”. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ