Το Twitter στην ελληνική αγορά – ΒΙΝΤΕΟ

Του Αλέξανδρου Κυριακόπουλου

Eκδήλωση για το λανσάρισμα του Twitter στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τον εκδότη και διευθυντή της Realnews Νίκο Χατζηνικολάου να απαντάει στις ερωτήσεις του επικεφαλής του Twitter στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Niall Horgan.

Η εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό του Βαγγέλη Ματιάτου, γενικού διευθυντή της εταιρείας Httpool που έχει αναλάβει στην Ελλάδα την εμπορική εκπροσώπηση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Όπως είπε, “σήμερα είναι μια μέρα γιορτής και ξεκινάει μια εξαιρετική συνεργασία. Από το βίντεο του Βαρουφάκη μέχρι την εγκυμοσύνη της Μενεγάκη, όλα γίνονται trends στο Twitter”.

Στη συνέχεια, το λόγω πήρε ο Niall Horgan επικεφαλής του Twitter στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (Twitter Partner Manager, EMEA) ο οποίος μίλησε για την ιστορία του μέσου, την αμεσότητα και δυναμική του, ενώ παρουσίασε έρευνες και αναλύσεις που έδειχναν το πόσο έχει διεισδύσει το Twitter στις ζωές των σύγχρονων ανθρώπων.

Καθημερινά, όπως είπε, “αναρτώνται περισσότερα από 500 εκ. Tweets” με τους οι χρήστες του Twitter να θυμούνται κατά 56% περισσότερο τις πληροφορίες που έχουν λάβει από εκεί σε σχέση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, ανέλυσε και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει το μέσο στο χώρο της διαφήμισης εξηγώντας πως μπορούν να το αξιοποιήσουν αποδοτικότερα οι εταιρείες.

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, κάλεσε τον Νίκο Χατζηνικολάου στο βήμα για μια συνέντευξη με θέμα ασφαλώς το Twittter. Πρωτού ωστόσο ξεκινήσουν οι ερωτήσεις, o Niall Horgan του αναγνώρισε πως έχει έναν από τους μεγαλύτερους, σε ακόλουθους, λογαριασμούς στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να τους έχει αγοράσει όπως συνηθίζεται.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε, μεταξύ πολλών άλλων πως ανακάλυψε το Twitter μετά από παρότρυνση του συνεταίρου του Αντρέα Κουρή, και αναγνώρισε πόσο τον βοηθάει επαγγελματικά αφού έχει επαφή με την κοινωνία και τους ανθρώπους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “με έκανε καλύτερο στη δουλειά μου γιατί έβλεπα και τις κριτικές που μου έκαναν”. Επίσης, είπε πως “μπήκα στο Twitter για να συζητώ με τους ανθρώπους και όχι για να τους πουλάω σοφία”.

 

Δείτε το βίντεο από το Star

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ