Οι ανακοινώσεις της ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 3 Απριλίου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

 

  1. Ενέκρινε την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε., όσον αφορά στο χρονικό περιθώριο αποστολής στα Μέλη του Δ.Σ. της ημερήσιας διάταξης και των σχετικών εισηγήσεων, σε εναρμόνιση με το Νόμο 2190/1994.

  2. Ενημερώθηκε και ενέκρινε όλες τις πράξεις σχετικά με την ελεύθερη ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών BBC World News και Deutsche Welle από το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.

  3. Ενέκρινε τις διαδικασίες χωροταξικής ανακατανομής υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε.

  4. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

  5. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ» σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 32.641 ευρώ.

  6. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΑΜΝΗΣΤΙΑ», σε σκηνοθεσία Μπ. Αλιμάνη. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

  7. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

  8. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στη διεθνή συμπαραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

  9. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΑΛΠΕΙΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Το ποσό της συμμετοχής της ΕΡΤ ανέρχεται σε 90.000 ευρώ.

  10. Ενέκρινε το πλαίσιο διαχείρισης της Επιτροπής Κινηματογραφικών Παραγωγών του 1,5% για την ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφικής Παραγωγής, βάσει του νόμου Ν. 3905/10.

  11. Ενέκρινε τις δαπάνες των μεταδόσεων «EURO 2012/POLANDUKRAINE». Το μέγιστο συνολικό κόστος ορίζεται σε 472.000 ευρώ, στην περίπτωση που η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου φτάσει μέχρι τον Τελικό της διοργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν η Εθνική Ομάδα μείνει εκτός προημιτελικών, το μέγιστο κόστος ορίζεται σε 415.000 ευρώ. Εάν η Εθνική φτάσει στα προημιτελικά το μέγιστο κόστος ορίζεται σε 429.400 ευρώ, ενώ εάν αγωνιστεί στους ημιτελικούς, το μέγιστο κόστος ορίζεται σε 454.900 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί, ότι το κόστος κάλυψης από την ΕΡΤ της προηγούμενης διοργάνωσης EURO 2008, ανήλθε σε 1.100.000 ευρώ.

  12. Ενέκρινε την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη μετάδοση των αγώνων TENNIS ROLAND GARROS για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Το συνολικό κόστος και για τα τρία έτη ανέρχεται σε 420.000 ευρώ, με τη ρήτρα ότι το συμβόλαιο θα επιτρέπει στην ΕΡΤ να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση τρεις μήνες μετά το πέρας της πρώτης ή και της δεύτερης μετάδοσης .

  13. Ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 και παρότρυνε για περαιτέρω μείωση του συνολικού προϋπολογισμού ο οποίος εμφανίζεται ήδη σημαντικά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

  14. Ενέκρινε τη ματαίωση της προμήθειας των υπολειπόμενων ψηφιακών πομπών (22 τεμάχια των 40w και 10 τεμάχια των 10w), που είχε αποφασισθεί με την υπ’ αριθμ. 3040/11.12.08. Σύμβαση προμήθειας ψηφιακών πομπών για την επέκταση δικτύου εκπομπής (DVBT) μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και EUROTEL SPA. Η ΕΡΤ Α.Ε. έκανε χρήση του προβλεπόμενου από τη σύμβαση δικαιώματός της περί αυξομείωσης των ποσοτήτων των ζητουμένων ειδών, καθώς κρίθηκε ότι οι τιμές του συγκεκριμένου εξοπλισμού κινούνται πτωτικά, ενώ προκύπτουν και θέματα τεχνολογικής επάρκειας συγκριτικά με πιο σύγχρονο ανάλογο εξοπλισμό

  15. Αποφάσισε, στην περίπτωση που η ΕΡΤ αναθέτει εξωτερική παραγωγή, να θέτει ως όρο στην ανάδοχο εταιρεία τη χρησιμοποίηση των στούντιο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στο κτίριο της Κατεχάκη, με κοστολόγιο που έχει ήδη αποφασισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, εκτός και αν ο παραγωγός εντοπίσει ευνοϊκότερους όρους στην αγορά και με την προϋπόθεση ότι η ΕΡΤ δεν χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της για δικές της εσωτερικές παραγωγές.

  16. Ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη Ραδιοφωνία.

  17. Ενημερώθηκε από την αρμόδια επιτροπή για την πορεία των εργασιών της σχετικά με το θέμα της παράλληλης απασχόλησης.

  18. Ενέκρινε την ανανέωση της εσωτερικής παραγωγής με τίτλο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», μέχρι τις 31.07.2012. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 2.354 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

  19. Ενέκρινε την ακύρωση της εκτέλεσης της τηλεοπτικής παραγωγής «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ – ANIMALIA», μετά από αίτημα παραίτησης της εταιρείας παραγωγής.

  20. Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1031/9.2.12, Θ. 17ο Απόφασης Δ.Σ., που αφορά στη μίσθωση των κινηματογραφικών ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Θίασος», «Βλέμμα του Οδυσσέα» και «Μια αιωνιότητα και μια μέρα». Η τροποποίηση αφορά στην εταιρία μίσθωσης, η οποία είναι η «Κοινωνία Κληρονόμων Θ. Αγγελόπουλος», αντί της «Θεόδωρος Σπυρ. Αγγελόπουλος».

  21. Ενέκρινε την αμοιβή για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών από δικηγορικό γραφείο.

  22. Έκανε δεκτή την παραίτηση της Γενικής Διευθύντριας Τηλεόρασης της ΕΡΤ κυρίας Λένας Χοϊδά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητές της, μέχρι να πληρωθεί η θέση μέσω εσωτερικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

  23. Ενέκρινε την έκθεση απογραφής των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των καταργηθέντων οργανισμών ΙΟΜ και ΕΟΑ.

  24. Ενέκρινε την κατακύρωση διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη προμηθεύτριας εταιρίας καυσίμων για τα ιδιόκτητα και μισθωμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΡΤ Α.Ε.

  25. Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ’ αρίθμ1030/6.2.12, Θ. 4ο Απόφασης Δ.Σ., που αφορά στη συγκρότηση επιτροπών για την πρόσληψη υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, λόγω παραίτησης της Γενικής Διευθύντριας Τηλεόρασης κυρίας Λένας Χοϊδά. Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης τοποθετείται ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Βασίλης Μπίτσης και εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης ορίζεται ο κ. Νίκος Μεγγρέλης, διευθυντής της ERTworld.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ