Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τις δηλώσεις Μέρκελ – Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε δύο-τρεις βασικές επισημάνσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει πολιτική λύση. Αυτό είναι που πρέπει να επισημάνουμε και να δούμε αν το κατάφερε ή όχι», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Η πρώτη απάντηση λοιπόν είναι ότι, αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται η Άνγκελα  Μέρκελ και το Βερολίνο διατεθειμένο και διατεθειμένη να δώσουν τη δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης και πολιτικής λύσης στην ελληνική πλευρά. Εξακολουθούν να παραπέμπουν στους θεσμούς. Στους θεσμούς και το Eurogroup», συμπλήρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Δεύτερον, άκουσα την Καγκελάριο να χρησιμοποιεί τη διατύπωση, αν η μετάφραση ήταν σωστή στα ελληνικά, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Αυτό μου δημιουργεί ελπίδες ότι μπορεί να καταλαβαίνει η Γερμανία την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι στόχοι για το ελληνικό πρόγραμμα φέτος και του χρόνου».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω να χαιρετίσω, και νομίζω ότι χαιρετίζουν όλοι οι Έλληνες με μεγάλη ικανοποίηση, το γεγονός ότι ακούστηκε για πρώτη φορά από τα χείλη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο και παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου η διεκδίκηση μας για το γερμανικό, αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά ακούστηκε και επίσης η λέξη “Siemens” από το στόμα Έλληνα πρωθυπουργού».   

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ