Η Μαρία Έλενα Κυριάκου νικήτρια του ελληνικού τελικού της Eurovision 2015

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου είναι η νικήτρια του ελληνικού τελικού της Eurovision 2015 και θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αυστρία.  

Από τους πέντε υποψηφίους, C-Real, Θωμαή Απέργη, Barrice, Shaya και Μαρία Έλενα Κυριάκου, η τελευταία θα μας εκπροσωπήσει στην Αυστρία με το τραγούδι «One Last Breath», όπου θα διεξαχθεί ο 60ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision.

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου, ενώ θα είναι εκείνη που θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς στη Βιέννη, καθώς η Ελλάδα κληρώθηκε πρώτη σε σειρά.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

Τη μουσική του «Οne Last Breath», έχουν γράψει οι Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τους στίχους οι Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα.

Το νικητήριο τραγούδι ανακοίνωσαν με μια φωνή ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης, μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, ενώ στο άκουσμα του τραγουδιού, το κοινό που είχε κατακλύσει τον χώρο, δεν σταμάτησε λεπτό το χειροκρότημα.

 Η τελική επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνυπολογισμού της ψήφου του κοινού και της επταμελούς κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50-50. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ