Οι πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου για τη συμφωνία και η αποκάλυψη για την τετράμηνη παράταση – ΒΙΝΤΕΟ

«Πληροφορούμαι ότι το τελικό κείμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια όλων των υπουργών στο Eurogroup, μιλάει για τέσσερις και όχι για έξι μήνες παράταση», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Αυτή την πληροφορία μετέδωσε πρώτος ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και συμπλήρωσε ότι: «Είναι η πρώτη σημαντική, πολύ σημαντική είδηση. Υπήρξε δηλαδή ένας πρώτος συμβιβασμός και σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα που θα παραταθεί η χρηματοδότηση της χώρας».

«Φαίνεται ότι υπήρξε από την γερμανική πλευρά πίεση να τελειώνουμε γρηγορότερα τη διαπραγμάτευση για το επόμενο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στη χώρα», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ επίσης αναφέρθηκε στο ότι αν σήμερα δεν καταλήγαμε σε συμφωνία αρκετοί  στο επιτελείο του Σόιμπλε και της Μέρκελ εισηγούνταν στους δύο, στην Καγκελάριο και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, να υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» της Ελλάδας.

«Σημειώστε την έκφραση που χρησιμοποιώ είναι η έκφραση που μαθαίνω ότι χρησιμοποίησαν σε non paper που δώσανε οι σύμβουλοί του στον Υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, του μιλούσαν για «ξαφνικό θάνατο» της Ελλάδας, έναν «ξαφνικό θάνατο» που θα περιελάμβανε και τραπεζικούς περιορισμούς την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Τρίτη το πρωί.»

 

Επίσης ο Νίκος Χατζηνικολάου μετέφερε την πληροφορία ότι δεν άλλαξε ούτε μια λέξη από την ελληνική επιστολή που χαρακτηρίστηκε “Δούρειος Ίππος” από το Βερολίνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ