H ετήσια έκδοση του Economist σήμερα με την «Αγορά»

Η ετήσια έκδοση του Economist «Ο Κόσμος το 2015» κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «Αγορά». Περιλαμβάνει προβλέψεις για 81 χώρες και 14 βιομηχανίες και παρουσιάζει τι θα συμβεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, αλλά και στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, την επιστήμη, την τεχνολογία, την έρευνα, την καινοτομία και τον πολιτισμό.

Στην ενότητα για την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συγχρονίζονται με τους «πολιτικούς κύκλους» τους. Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει πώς «η επικείμενη πολιτική αλλαγή στη χώρα θα ταράξει τα νερά της νεοφιλελεύθερης στασιμότητας στην Ευρώπη». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί το 2015 έτος κρίσιμο για την εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα και ο Γκίκας Χαρδούβελης δηλώνει ότι αυτήν τη χρονιά θα υπάρξει η δυνατότητα να καλυφθούν οι δαπάνες του κράτους χωρίς νέο δανεισμό.

 

Διαβάστε επίσης, για την ώθηση που ζητά η Hilary Clinton στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών, όπως και για την αισιόδοξη ματιά του Bill Gates, ο οποίος θεωρεί ότι οι ασθένειες και η ακραία φτώχια στον σύγχρονο κόσμο δεν είναι αναπόφευκτες. 

 

Άρθρα για πρωτόγνωρα επιτεύγματα στην ιατρική, εξελίξεις στην τεχνολογία που ξαφνιάζουν, ανατροπές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και πολλά άλλα δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να αποκτήσει μια καλή γεύση για το πώς θα είναι ο Κόσμος το 2015.

 

 

Δείτε το εξώφυλλο:

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ