Ο αμερικανικός Τύπος για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο

Ο αμερικανικός Τύπος για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η «Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της» και ότι δε θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, προβάλλεται από τα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» για τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στις προσπάθειες και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του για την «πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της», με τη δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι η κ. Μέρκελ υποστήριξε τη δήλωση αυτή, λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για το γεγονός ότι αρκετές θετικές ενδείξεις έρχονται από την Ελλάδα» καθώς και ότι είναι ορατοί «οι πρώτοι τρυφεροί καρποί» της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας.

Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» προβάλλεται η δήλωση του κ.Σαμαρά ότι πιστεύει πως «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ ό ,τι προβλεπόταν αρχικά», ενώ στο κείμενο επισημαίνεται ότι «ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενδεχομένως να επιδιώξει τον πρόωρο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας από το ΔΝΤ».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κ. Μέρκελ επαίνεσε την ηγεσία του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι το μέλλον του προγράμματος βοήθειας θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλεται ανταπόκριση του Associated Press ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται τρίτο διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται ένα νέο σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα το δικό της πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια, πέραν του χρονοδιαγράμματος των δανειακών συμφωνιών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ