Ραδιοφωνική «μονομαχία» Άδωνι – Μπαλάφα στον Real Fm 97,8

Ραδιοφωνική «μονομαχία» Άδωνι – Μπαλάφα στον Real Fm 97,8

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, «μονομάχησαν» στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το νομοσχέδιο του αιγιαλού.

«Όταν καταθέτει ο υπουργός ένα νομοσχέδιο για τα δάση, έπρεπε να τοποθετηθούμε αμέσως. Το άλλο νομοσχέδιο που αφορά τους αιγιαλούς, είχαν σκοπό να το φέρουν και μέσα από την πίεση που ασκήθηκε, αποσύρθηκε. Μάλιστα αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ να ισχυριστεί ότι χάρη στις δικές του πιέσεις απεσύρθη το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Δηλαδή πολλές φορές, χρειάζεται να αντισταθείς σε κάτι για να δούμε τι γίνεται. Μάλιστα στο ίδιο το Μαξίμου αναρωτιούνται ποιος είχε την φαεινή ιδέα να φέρει καλοκαιριάτικα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλάφας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά:

«Είναι μνημονιακή υποχρέωση το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Δεν πρόκειται περί καμίας συνομωσίας. Εάν είχαμε ένα νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλη αυτή τη συγκέντρωση που έκανε χθες, θα είχε ένα νόημα να κάναμε μια πολιτική συζήτηση. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο.

Εδώ έχουμε μια ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ πού λέει ότι, «δεν θέλουμε το δημόσιο να αξιοποιήσει την περιουσία του». Εμείς θέλουμε το δημόσιο να αξιοποιήσει την περιουσία του και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τους αιγιαλούς, έχει λάβει υπόψη όλες τις πραγματικές ενστάσεις που το αφορούν. Προσπαθούμε να φέρουμε ένα νομοσχέδιο άρτιο το οποίο θα κατοχυρώνει το δικαίωμα του δημοσίου να κερδίσει κάποια χρήματα για να μπορέσουμε μετά να μειώσουμε τις συντάξεις να φέρουμε θέσεις εργασίας και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία μάχεται η αριστερά».

«Τόσο λίγο μελέτησαν αυτό το νομοσχέδιο; Πέρα της αντεθνικής και αντιπεριβαλοντικής και καταστροφικής πολιτικής που περιέχει το νομοσχέδιο αυτό, θα δούμε πως θα έρθει στο τέλος, αλλά μεταξύ των άλλων, δεν βρίσκονται πόροι έτσι. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να βρεθούν πόροι για τη χώρα μας. Εμείς είμαστε υπέρ μιας ισόρροπης ανάπτυξης. Ο τρόπος που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που φέρανε, δεν ξέρω τι θα γίνει με το καινούριο, που σε κάθε παραλία μας, θα έχουμε μια σειρά κατασκευών, τσιμέντου και η πρόσβαση στην παραλία θα είναι απαγορευμένη αυτό δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Αν το δούμε πολιτικά, δεν έχουμε και μια κυβέρνηση η οποία προσέχει τόσο τα περιβαλλοντικά και τα Εθνικά συμφέρονται», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι τα πράγματα που θα κάνουμε είναι εύκολα, ή θα έχουμε έναν διακόπτη και θα τα κάνουμε όλα καλύτερα. Προσπαθούμε να εμποδίσουμε καταστάσεις που είναι χωρίς επιστροφή. Έχουμε μια ελπίδα ότι δεν θα προκάνει η κυβέρνηση να τα κάνει αυτά που θέλει να κάνει. Θα έχει πέσει. Το αργότερο Γενάρη, Φλεβάρη πάμε μάλλον για εκλογές και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

«Συμφωνούμε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί ως σήμερα οι αιγιαλοί. Το να κάτσουμε δύο κόμματα να συζητήσουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν είναι μια πολιτική συζήτηση. Εδώ δεν ζούμε αυτό. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ζούμε μία γενική επιστράτευση απέναντι της κυβερνήσεως αφετηριακά, για να μην υπάρξει κανενός είδους αξιοποίηση. Όταν ο κ. Μπαλάφας λέει ότι θα αποκλειστεί το δικαίωμα των πολιτών να μεταβούν στις παραλίες, αναρωτιέμαι αν ζούμε στον ίδιο κόσμο. Το νομοσχέδιο δεν το πήραμε πίσω, γιατί δεν είχε κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο.

Είμαστε στη φάση που αφού τελείωσε η δημόσια διαβούλευση και οι ενστάσεις, τώρα ετοιμάζεται το επίσημο, το κανονικό σχέδιο νόμου. Εσείς έχετε ξεσηκώσει το σύμπαν χωρίς να έχετε δει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί. Εσείς γιατί το κάνετε τώρα αυτό; Το κάνετε γιατί έχετε διαφωνία αφετηριακά. Δεν θέλετε να αξιοποιήσουμε τον δημόσιο πλούτο. Αν δεν το κάνουμε, τα χρήματα για να αυξήσουμε τις συντάξεις, τα χρήματα για να πατάξουμε την ανεργία που θα τα βρούμε», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου δεν είναι πειρατεία. Αυτό που κάνετε εσείς, είναι πειρατεία, είναι ξεπούλημα και εμείς έχουμε διαμορφώσει προτάσεις. Και όχι εμείς μόνο. Πόσα χρήματα θα ρίξει ο Λάτσης και τα άλλα τρωκτικά για να αξιοποιήσουν το Ελληνικό και τα άλλα. Όσο για το ζήτημα της πρόσβασης, ακόμα και τώρα ζούμε το φαινόμενο ωραίες παραλίες να έχουν αποκλειστεί από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν θυμάστε τις παραλίες του Ελληνικού, της Βούλας και τα λοιπά. Εγώ θεωρώ θετικό το ότι παραδεχτήκατε πως αυτό που είχατε φέρει προς διαβούλευση ήταν έκτρωμα. Δεν ξεσηκωθήκαμε μόνο εμείς, ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Όχι άλλα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Μπαλάφας.

Κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρότεινε στον κ. Μπαλάφα: «Γιατί δεν κάνατε εσείς μια πρόταση νόμου; Έχετε το δικαίωμα. Κάντε μια πρόταση νόμου και να κάνουμε τώρα συζήτηση και επί της δικής σας προτάσεως», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Εγώ δέχομαι την πρόκληση. Το είχαμε κάνει στο Ελληνικό. Οι βασικές μας αρχές η κατεύθυνση της αξιοποίησης του Εθνικού πλούτου είναι στον αντίποδα.»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ