Τι έγραψαν για «ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ» του Καραγάτση που κυκλοφορεί σήμερα με τη Realnews

Τι έγραψαν για «ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ» του Καραγάτση που κυκλοφορεί σήμερα με τη Realnews

Σήμερα με τη Realnews, για πρώτη φορά σε εφημερίδα το περιπετειώδες μυθιστόρημα του Καραγάτση από τις εκδόσεις της Εστίας.

 

Για «ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ» έγραψαν:

«Ακούγεται παράξενο, αλλά ίσως μόνο ένας πραγματικός ρεαλιστής θα μπορούσε να γράψει μια νουβέλα σαν το «Χαμένο νησί», από τα καλύτερα βιβλία του Καραγάτση»

Αναστάσης Βιστωνίτης – συγγραφέας, δημοσιογράφος

«Στο «Χαμένο Νησί» ο Καραγάτσης, δεν στηρίζεται στην ψυχογραφία των προσώπων, αλλά στην αλλοίωση των φυσικών στοιχείων που τα περιβάλλουν. Αλλοίωση παθολογική κι όχι ειδυλλιακή.»

Μάρθα Βασιλειάδη – Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

«Η μυθοπλαστική δύναμη και ευρηματικότητα του Καραγάτση δεν άφησε ανεκμετάλλευτο και τον χώρο του φανταστικού είδους: η νουβέλα του Το χαμένο νησί περιέχει ένα πρωτότυπο εύρημα, τη μετακίνηση ενός ελληνικού νησιού, της Τήλου, στον Ειρηνικό Ωκεανό κάτω από μυθώδεις συνθήκες. Το κλίμα του κειμένου επηρεασμένο από ανάλογα σκηνικά έργων μεγάλων δυτικών συγγραφέων παραμένει ιδιαίτερο για τα δεδομένα της νεοελληνικής γραμματείας, η οποία μόλις τα τελευταία χρόνια με δειλά βήματα καταπιάνεται με συγγενείς αφηγήσεις.»

Τάσος Γουδέλης – συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας

«Η νουβέλα «Χαμένο νησί» έχει πολλά από τα γνώριμα χαρακτηριστικά της πεζογραφίας του Καραγάτση, όπως καταπληκτικές περιγραφές χαρακτήρων και φύσης, έξαρση του ερωτικού και σεξουαλικού στοιχείου, θανάτους, και έναν ήρωα – ξένο που δυσκολεύεται ή δεν θέλει να ενταχθεί στην άρρωστη κοινωνία που συναντά.»

Ανδρέας Καπανδρέου – συγγραφέας, πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης

«Το “10” εκφράζει μια συγκλονιστική απουσία που εκβάλλει κατ’ ευθείαν στο παράλογο της ζωής. Το ίδιο παράλογο υποκαίει τον “Γιούγκερμαν” και εξακτινώνεται στο “Χαμένο νησί”»

Κώστας Ε. Τσιρόπουλος – συγγραφέας

Δείτε το βίντεο με τις προσφορές της Realnews:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ