• Η συνέντευξη του Γιάννη Πάριου στην Real Life-Την Κυριακή το νέο cd του με την Realnews

  11:46 πμ, Τρίτη 22 Απρ 2014 11:46 πμ, Τρίτη 22 Απρ 2014

  Η συνέντευξη του Γιάννη Πάριου στη Real Life-Την Κυριακή το νέο cd του με τη Realnews

  Στον Μάνο Τσιλιμίδη

  Η διαδρομή μέχρι το σπίτι του μου ήταν γνωστή από την προηγούμενη συνάντησή μας, ωστόσο μπερδεύτηκα στους δρόμους της Aνω Γλυφάδας και σκεφτόμουν ότι τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη πάντοτε τον βρίσκεις κάπου κοντά στη θάλασσα. Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία ήταν ένα σεκόντο στον Γιάννη Καλατζή, στο τραγούδι των Μάνου Λοΐζου και Λευτέρη Παπαδόπουλου «Στην απάνω γειτονίτσα».

  Θεωρεί ότι ζούμε στην πιο ευλογημένη χώρα της γης, και για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του μου αφηγήθηκε έναν μύθο από τα βάθη της Μικράς Ασίας, έναν αλληγορικό θρύλο του Πόντου που λέει πως όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο στους ανθρώπους ξέχασε τους Eλληνες, επειδή καθυστέρησαν να πάνε στο ραντεβού ως συνήθως, αλλά επειδή Εκείνος είναι Δίκαιος και Μεγάθυμος, μας παραχώρησε τελικά το κομμάτι γης που είχε κρατήσει για να φτιάξει εξοχικό κατάλυμα και να έρχεται εδώ για τις θερινές διακοπές του.

  Εξω έπαιζε με το θερμόμετρο ο νεαρός Απρίλιος, ανεβάζοντας παράκαιρα τις θερμοκρασίες, και ο μεσημεριανός ήλιος που γλιστρούσε απ’ το παράθυρο έβαφε χρυσαφί το δροσερό πάτωμα. Είχα ξανάρθει εδώ για μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πέρυσι το φθινόπωρο στη Realnews, και αν μου ζητούσε κάποιος να του μεταφέρω ένα μόνο απόσπασμα εκείνου του πρώτου διαλόγου, θα διάλεγα την εξής φράση του αγαπημένου τραγουδιστή: «Γνώση είναι ο πολύτιμος ήχος από τα πετραδάκια που πετάς μέσα σου. Στο… βαθύ πηγάδι». Κυρίες και κύριοι, ο Γιάννης Πάριος!

  Αυτήν την Κυριακή (27/4), αποκλειστικά με τη Realnews, το νέο CD του μεγάλου ερωτικού τραγουδιστή.

  Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στη Realnews

  Το νέο cd του Γιάννη Πάριου κυκλοφορεί αποκλειστικά με τη Realnews την Κυριακή 27 Απριλίου

  «Όνειρα κάνω» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γιάννη Πάριου από τη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 27 Απριλίου αποκλειστικά με τη Realnews.

  Ο Γιάννης Πάριος εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδείξει την φλέβα του δημιουργού, τόσο στη σύνθεση όσο και στον στίχο.

  Το νέο του cd αποτελείται από δώδεκα τραγούδια, στα οποία υπογράφει στίχους και μουσική, εκτός από ένα, που τη μουσική έγραψε ο αγαπημένος του μουσικός και επί χρόνια συνεργάτης Σπύρος Ιωαννίδης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

  Δώδεκα ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες με τον λυρισμό και την αλήθεια τους ντύνονται με μοναδικές μελωδίες και ερμηνεύονται από μία φωνή αξεπέραστη και αναλλοίωτη στο χρόνο.

  «Όνειρα κάνω» - Γιάννης Πάριος

  Κυκλοφορεί αποκλειστικά με τη Realnews την Κυριακή 27 Απριλίου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα