Τώρα ζητάει και τα ρέστα…

Τώρα ζητάει και τα ρέστα…

Oχι μόνο επί σειρά ετών έπαιρνε επίδομα ανήλικων τέκνων για τις ενήλικες κόρες της η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, αλλά και με ένστασή της αξιώνει να μην επιστρέψει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι για την παρανομία αυτή ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ταμείο! 

Η ένσταση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση διακοπής της χορήγησης του επιδόματος τέκνων αναδρομικά από το 2005 και από το 2001 για τις δύο κόρες της, αντίστοιχα, κατατέθηκε στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Realnews αποκάλυψε στο περασμένο φύλλο της έγγραφο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με το οποίο από τις 20 Νοεμβρίου του 2013 διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση του επιδόματος ανήλικων τέκνων για τις δύο της κόρες της που έχουν ενηλικιωθεί από το 1995 και το 2001 αντίστοιχα. 

Η Λ. Αλεξίου με το μεταγενέστερο έγγραφο, που φέρνει σήμερα στο φως η Realnews, απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι «η εξακολούθηση χορήγησης των ποσών αυτών οφείλεται αποκλειστικά σε παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων σας», ενώ «αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης η αναζήτηση περιοδικών ασφαλιστικών παροχών, που εισπράχθηκαν καλόπιστα, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου». 

Ακόμα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ενηλικίωση των θυγατέρων της μέχρι την απόφαση του ταμείου για την αναδρομική διακοπή της χορήγησης του επιδόματος «ξεπερνά κατά πολύ κάθε έννοια “εύλογου χρόνου” που κατά τη νομολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που εισπράχθηκαν καλόπιστα, όπως εν προκειμένω». Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι «η σχετική παροχή αναλώθηκε για τις βιοποριστικές ανάγκες» και «δεν διασώθηκε, ώστε να δύναμαι να τα επιστρέψω». 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ