Βαξεβάνης: Ο Φαλτσιάνι λέει ότι έχουμε μια λειψή λίστα

Βαξεβάνης: Ο Φαλτσιάνι λέει ότι έχουμε μια λειψή λίστα

Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την συνέντευξη στον Ερβέ Φαλτσιάνι, στο hot doc που κυκλοφορεί.

«Ο Φαλτσιάνι λέει το πάρα πολύ σημαντικό, ότι έχουμε μια λειψή λίστα. Λέει ότι εγώ, έδωσα στοιχεία που αφορούν ονόματα, accounts, καρτέλες αλλά και όλο το σκιώδες τραπεζικό σύστημα διασυνδέσεων των εταιρειών, μεταφορών λογαριασμών, όλων των στοιχείων που μπορούν να αποκαλύψουν ποιος είναι ποιος», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε:

«Εμείς πήραμε μόνο 2063 ονόματα και μερικούς λογαριασμούς και διασυνδέσεις με offshore εταιρείες».

«Η Ελλάδα δεν τα έχει ζητήσει ποτέ αυτά τα στοιχεία. Το 2008, οι Ελβετοί απαιτούν να συλληφθεί ο Φαλτσιάνι στη Γαλλία. Τότε ο Μουνγκολσιέ, ο γνωστός εισαγγελέας, τον συλλαμβάνει, κάνει έρευνα στο σπίτι του και κάνει κατάσχεση της λίστας, με κάπου 180.000 καταθέτες. Τότε, με την κατάσχεση της, τότε, η λίστα καθίσταται νόμιμη. Η Ιταλία, με μια απλή αίτηση πήρε τη λίστα. Εμείς όχι μόνο δεν κάναμε αίτηση να πάρουμε τη λίστα, αλλά ούτε τώρα δεν κάνουμε μια απλή αίτηση για να την πάρουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ