ΒΙΝΤΕΟ-Ένα “Ταξίδι”-ύμνος για την Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Ένα “Ταξίδι”-ύμνος για την Ελλάδα

 

Δέκα χρόνια μετά το δοξασμένο 2004 η Ελλάδα φαίνεται πως ξαναζεί επιτέλους τη… χρονιά της. Αυτή τη φορά δεν είναι ο αθλητισμός, με το Euro ή τους Ολυμπιακούς. Μπροστάρης στην πιο ανέξοδη αλλά και αποτελεσματική διαφήμιση της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό είναι αυτή τη φορά η έβδομη τέχνη.

Είναι η ταινία «Πρόμαχος» που μάχεται για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενών, το φιλμ «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» που προβάλλει το μεγαλείο της Ακρόπολης και την άγρια ομορφιά της Κρήτης, και φυσικά το «Ταξίδι» (The Journey).

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τη διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων Indiegogo και περνώντας από το Λονδίνο έφτασε μέχρι την ειδυλλιακή Τζια για να πλεύσει στη συνέχεια στο γραφικό Αγκίστρι και να ρίξει άγκυρα στην όμορφη Αίγινα εξυμνώντας το νησί της Αφαίας Αθήνας.

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Journey» εξελίσσονται πυρετωδώς και την 1η Μαρτίου οι περισσότεροι συντελεστές της θα συναντηθούν στην Αθήνα, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δεύτερης εκστρατείας για την ανεύρεση πόρων μέσα από τη νέα χρηματοδοτική καμπάνια, που ξεκίνησε αυτή τη φορά στη μεγαλύτερη πλατφόρμα του είδους, το Kickstarter.

Η ελληνοβρετανική συμμαχία ελπίζει έτσι να συγκεντρώσει γρήγορα το ποσό που απαιτείται ώστε το φιλμ να βγει εγκαίρως, καθώς τα γυρίσματα βρίσκονται σχεδόν στην ολοκλήρωσή τους.

Η ταινία, που τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού χωρίς όμως να πλαισιώνεται και από παράλληλη οικονομική υποστήριξη, έχει έναν και μόνο στόχο: «την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας προς τα έξω, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παραποιηθεί ιδιαίτερα από τα μίντια, λόγω της κρίσης».

 

 

Πηγή: Espresso

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ