Η νέα εκπομπή του Σκαρμούτσου

Η νέα εκπομπή του Σκαρμούτσου

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή» μέσα από την συχνότητα του Mega.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, o Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στη Ζάκυνθο.

Η περιήγηση στο νησί ξεκινά με μια επίσκεψη σε ένα ιστορικό μαντολατοποιείο. Ο Δημήτρης παρακολουθεί την παραδοσιακή παρασκευή του μαντολάτου. Ο νεαρός ιδιοκτήτης του παρασκευαστηρίου αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του ιδιαίτερου γλυκού και μιλά με ενθουσιασμό για την αφοσίωσή του στην παραδοσιακή επιχείρηση.

 

 

 Σ΄ ένα γραφικό χωριό του νησιού υπάρχει ένας γυναικείος συνεταιρισμός, όπου παρασκευάζονται προϊόντα με τοπικά υλικά σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές. Οι κυρίες του συνεταιρισμού μίλησαν στον Δημήτρη για την πρωτοβουλία τους αυτή, για την οργάνωση του συνεταιρισμού μόνο από γυναίκες και για τα χειροποίητα προϊόντα που πουλάνε. Μαζί φτιάχνουν γλυκό πεπόνι.

Ο Δημήτρης συναντά μια οικογένεια που διατηρεί τυροκομείο και παράγουν τοπικά τυριά, λαδοτύρι, πρέντζα και μια δικιά τους γραβιέρα. Εκεί μαγείρεψε ο Δημήτρης παραδοσιακά τσιγαρούδια με τυριά.

Στο χωριό Πόρτο Βρώμη, ο Δημήτρης συναντά τον παπά της ενορίας, έναν πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο που έχει πάθος για την μαγειρική. Σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία με συγκλονιστική θέα είναι το εστιατόριο που διατηρεί η σύζυγος του. Εκεί, ο Δημήτρης συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων ακούει την ιστορία του, για το πώς αποφάσισε να γίνει παπάς, να αφήσει την Αθήνα και να ζήσει στην επαρχία μια εντελώς διαφορετική ζωή.

Στο πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού, το ναυάγιο, ένας φίλος διηγείται στον Δημήτρη όλη την ιστορία του «Παναγιώτη», του πλοίου με τα παράνομα τσιγάρα. Δίπλα στον «Παναγιώτη» και πάνω στην άμμο, φτιάχνουν μαζί μια μοναδική ψαρόσουπα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ