Όσα είπε ο Κωνσταντόπουλος στον Real Fm

Όσα είπε ο Κωνσταντόπουλος στον Real Fm

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον Real Fm 97,8 έδωσε την δική του εκδοχή για πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο πολιτικός λόγος όπως έχει διαμορφωθεί, το δημόσιο χρέος, η «θεωρία των δύο άκρων», το Σύνταγμα και η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

 

 

Ποια είναι η γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα;

Για τον πολιτικό λόγο

«Ο πολιτικός λόγος έχει χάσει την ουσία, την αξιοπιστία του και την αισθητική του. Ακούω μικρολογίες και εξυπνακισμούς που καταναλώνονται με περισσή απλοχεριά μόνο και μόνο για να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση της συγκυρίας, για να χαλκευτούν εντυπώσεις. (…)

Κάποιοι κάθονται από το πρωί ως το βράδυ, στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτιάχνοντας κέντρα διάχυσης ψεύτικων εντυπώσεων. Υπάρχει Κάποιος κύριος  ο οποίος έχει θεσμικό ρόλο και κάθεται από το πρωί ως το βράδυ και τιτιβίζει, πετάει συνθήματα και εξυπνάδες».

Για το δημόσιο χρέος

«Το 1990 ο Ντελόρ μας έλεγε κάντε Κάτι για το χρέος, διότι θα το βρούμε μπροστά μας. Η  βραδυφλεγής βόμβα του  δημοσίου χρέους έσκασε στα χέρια μας   και ο πολιτικός ζουρλομανδίας βασανίζει όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η μερκελοποίηση της Ευρώπης δεν είναι η ενοποίηση της Ευρώπης».

(…)

«Δύο γενιές τώρα περπατάμε με  τσουβάλια χρέους. Ζαλωθήκαμε που λένε στο χωριό μας. Θα τα μεταφέρουμε ως το 2022.  Στην πολιτική τίποτε δεν είναι στιγμιαίου. Αν η επόμενη δεκαετία είναι ο ορίζοντας εφαρμογής του μνημονίων αυτό σημαίνει πως ως το 2050 οι δυναμικές που διαμορφώνονται σήμερα θα παραμένουν ενεργές στο πολιτικό πλαίσιο του δημοσίου βίου. Όπως σήμερα παραμένουν  ενεργές οι δυναμικές του 1960».

«Πότε για κανένα θέμα δεν υπήρξε εθνική στρατηγική, δηλαδή επιχειρησιακό σχέδιο, προετοιμασία, επεξεργασία των διαδοχικών βημάτων. Είμαστε  ad hoc και λόγος να γίνεται.

Για τη «θεωρία των δύο άκρων»

«Η <θεωρία των δύο άκρων> είναι μια επινόηση αφελής, αλλά επικίνδυνη. Και γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς. Το «φταίει η αριστερά» είναι ένας αφορισμός ανιστόρητος που προσβάλει και τη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Έχει και η αριστερά την ευθύνη, αλλά οι κοινωνίες δεν διαφθείρονται μόνες τους».

Για το Σύνταγμα

«Κατάλυση της δημοκρατίας από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ή από μια νεοναζιστική ορδή δεν είναι το ίδιο πράγμα με μια δημοκρατία η οποία αντιμετωπίζει ανεπάρκειες αντιφάσεις και διαβρώσεις. Το ότι το Σύνταγμα αλλοιώνεται το λέει η ίδια η Τρόικα. Στο περιεχόμενο των Μνημονίων υπάρχει εντολή να ψηφιστούν νόμοι».

Πως  μπορεί να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς εθνικής κυριαρχίας

«Με την καταγγελία και την Κατάργηση του Μνημονίου και την ουσιαστική διαπραγμάτευση του χρέους. Πρέπει να γίνει λογιστική έρευνα και αποτίμηση του πραγματικού χρέους και ένα γενναίο κούρεμα. (…) Μας οφείλουν και οι τρίτοι. Είναι οι γερμανικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο».

«Θυμάμαι παιδί να διαβάζω τις εκτελέσεις της ημέρας. Τώρα διαβάζουμε τις αυτοκτονίες της βδομάδας».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια παρουσία στη χώρα, που δεν έχει κάτι από τα παλιά. Μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας».

Προεδρία της Δημοκρατίας

-Σας ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας;

-«Όχι».

-Σας έγινε πρόταση;

-«Όχι».

-Είναι μύθος;

«Είναι δημοσιογραφική διαχείριση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ