• Φάκελος «Δημόσια Τηλεόραση»

  7:25 πμ, Δευτέρα 17 Ιουν 2013 7:25 πμ, Δευτέρα 17 Ιουν 2013

  Φάκελος «Δημόσια Τηλεόραση»

  Ιανουάριος του 2012. Η κακοκαιρία για ακόμα μία φορά πλήττει τον νoμό της Φλώρινας. Το θερμόμετρο δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα. Ο πομπός της ΕΡΤ βγαίνει εκτός λειτουργίας και οι ακρίτες στα ελληνοσκοπιανά και ελληνοαλβανικά σύνορα δεν μπορούν να ακούσουν το κρατικό ραδιόφωνο.

  Ο Θεόδωρος Μπογιαννίαδης, τεχνικός στην ΕΡΑ Φλώρινας εδώ και 25 χρόνια, και ο Κώστας Βοζινίδης ξεκινούν με ειδικά διαμορφωμένο όχημα από την πόλη της Φλώρινας για την τοποθεσία Σταυρός, στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Τα τελευταίας 500 μέτρα είναι και τα πιο δύσκολα. Το όχημα δεν μπορεί να πλησιάσει και ο Θ. Μπογιαννίδης διανύει της απόσταση που έχει απομείνει με τα πόδια. «Μου πήρε μία ώρα να φτάσω, αλλά δεν γινότανε αλλιώς. Είχε πέσει το σήμα κι έπρεπε να αποκατασταθεί άμεσα. Στην κακοκαιρία το ραδιόφωνο είναι απαραίτητο. Αυτό σκεφτόμουν υπό τον φόβο ότι θα εμφανιστεί κάνα αγριογούρουνο ή καμία αρκούδα και θα έχω για όπλο μου μόνο ένα κατσαβίδι».

  Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

  Η «προίκα» της ΕΡΤ

  Οικόπεδα «φιλέτα» μεγάλης αξίας, κτίρια, ραδιομέγαρα, αποθήκες, μέχρι και... γκαράζ και αγροτεμάχια χιλιάδων στρεμμάτων, από την πιο υψηλή κορυφή των ελληνικών βουνών μέχρι την άκρη του Αιγαίου, αποτελούν την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ Α.Ε.

  Σύμφωνα με την τελευταία εγκεκριμένη ετήσια οικονομική θέση (2011), η εταιρεία διαθέτει σε ολόκληρη τη χώρα 149 μικρά και μεγάλα κτίρια, καθώς και 63 οικόπεδα και αγοτεμάχια. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν για την αξία και την έκταση που καταλαμβάνουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το κτίριο στην Κατεχάκη, το ακίνητο της Ρηγίλλης, τα κτίρια της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, το αγροτεμάχιο των 950 στρεμμάτων στην Αυλίδα της Εύβοιας, το οικόπεδο των 760 στρεμμάτων στην Περαία Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

  Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

  Η επόμενη ημέρα μετά το μαύρο

  Το τραγούδι που ηχούσε ξανά και ξανά στο κατάμεστο προαύλιο της ΕΡΤ, τις πρώτες ώρες μετά το αιφνιδιαστικό «μαύρο» που συσκότισε μεμιάς τρεις τηλεοπτικές συχνότητες και διέκοψε βίαια μια σχέση μνήμης με τους απανταχού Έλληνες τηλεθεατές, ήταν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Το ίδιο ερώτημα, με την επίκαιρη παραλλαγή «πότε θα αρθεί το “μαύρο” στις τηλεοπτικές οθόνες», κυριάρχησε λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για κλείσιμο της ΕΡΤ. Η διεθνής κατακραυγή από ευρωπαϊκές εφημερίδες και την EBU για την «πραξικοπηματική» κίνηση, αλλά και οι χιλιάδες του κόσμου που συνέρρευσαν στο Ραδιομέγαρο, μετέτρεψαν το θέμα της άρσης του «μαύρου» σε κατεπείγον ζητούμενο, διαχωρίζοντάς το από το κεντρικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη σύσταση της νέας εταιρείας που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο. Κοινώς, το «άνοιγμα» της ΕΡΤ (ως συχνότητας και ως εταιρείας) θα κινηθεί σε δύο ταχύτητες.

  Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα