Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το πρωτοσέλιδο της Realnews

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το πρωτοσέλιδο της Realnews

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της Realnews που αποκαλύπτει πρόταση η οποία έπεσε στο τραπέζι της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και αφορούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Η. Μόσιαλος που είχε εξαγγείλει την συγχώνευση της δημόσιας τηλεόρασης, ένα σχέδιο που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, τόνισε μιλώντας στον Βήμα Fm πως η «ΕΡΤ χρειάζεται άμεσα αναδιάρθρωση. Δεν μπορεί να εισπράττει από το ειδικό τέλος 300 εκ ευρώ που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και να έχει τόσο χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος Τέρενς Κουίκ καλούν την κυβέρνηση και τον Σίμο Κεδίκογλου να δώσει διευκρινίσεις.

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις, για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμό.»

Το ΚΚΕ τονίζει πως δεν επιτρέψει την συρρίκνωση της ΕΡΤ « Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».

Την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πραγματοποιεί στο Σινέ Κεραμεικός εκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ EKM για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση».

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας, ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης και η Κομνηνού Μαρία, πανεπιστημιακός Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Kαλεσμένοι θα είναι κοινωνικοί φορείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

Θα συντονίσει η Ρ. Σβίγκου, μέλος της Κ.Ε. και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. .

Διαβάστε την συνέντευξη που είχε δώσει στο Real.gr o Β. Μουλόπουλος και είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο θέμα της ΕΡΤ.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ