Τι θα δούμε στον τελικό της Eurovision

Τι θα δούμε στον τελικό της Eurovision

 

Η πολυαναμενόμενη στιγμή του μεγάλου τελικού του 58ου διαγωνισμού της Eurovision πλησιάζει στο ηλιόλουστο Malmö και ήρθε η ώρα για την πρώτη επίσημη πρόβα, μετά και από τη σειρά εμφάνισης που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί από την EBU και το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας, SVT.

Το σόου ξεκινά με ένα βίντεο πρώτα πλάνα από το Μπακού, την περσινή διοργανώτρια πόλη. Με αφετηρία το Μπακού και με κύριο θέμα μια κάμπια σε όλα τα πλάνα περνάμε από όλες τις χώρες  για να καταλήξουμε στο Malmö, όπου φυσικά η κάμπια μετατρέπεται στην πεταλούδα, το κύριο θέμα του φετινού διαγωνισμού.

Αμέσως μετά γίνεται η σύνδεση με τη Malmö Arena. Επί σκηνής βρίσκεται η χορώδία Avicii, η οποία τραγουδά τον ύμνο της φετινής Eurovision «We write the story» που συνέθεσαν οι Benny και Bjorn σε συνεργασία με τον Dj Avicii. Παράλληλα, από την ειδική γέφυρα, πάνω στην οποία είδαμε τη Loreen μαζί με τα παιδιά στον πρώτο ημιτελικό, παρελαύνουν οι καλλιτέχνες με τη σειρά εμφάνισής τους και κάθονται για λίγο πάνω στη σκηνή. Στη συνέχεια, η Petra Mede εμφανίζεται με φούξια τουαλέτα πάνω στη σκηνή και ο διαγωνισμίς αρχίζει.

Το διαγωνιστικό κομμάτι εξελίχθηκε ομαλά, με τις μικρές καθυστερήσεις που υπάρχουν πάντα στις πρώτες επίσημες πρόβες. Επίσης, πολλοί από τους καλλιτέχνες δε φορούσαν τα ρούχα που θα φορούν αύριο και με τα οποία θα τους δούμε στη βραδινή πρόβα, κατά τη διάρκεια της οποίας ψηφίζουν οι επιτροπές.

Αμέσως μετά το δωδέκατο τραγούδι (της Αρμενίας), βλέπουμε το τρίτο και τελευταίο βίντεο με τον κωμικό χαρακτήρα της Lynda Woodruff, η οποία, όπως μας υποσχέθηκε στο δεύτερο ημιτελικό, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, στη Στοκχόλμη.

Μόλις ολοκληρώνεται το διαγωνιστικό κομμάτι, η Petra αναγγέλει την έναρξη της τηλεψηφορίας. Ανάμεσα στα δύο recaps βλέπουμε επι σκηνής την περσινή νικήτρια Loreen να τραγουδά ένα compilation τραγουδιών της με τελευταίο, φυσικά, το “Euphoria”.

Μόλις κλείνουν οι τηλεφωνικές γραμμές βλέπουμε άλλο ένα χιουμοριστικό βίντεο: Βρετανός δημοσιογράφος σχολιάζει το σουηδικό τρόπο ζωής και τη σκυτάλη για το interval act παιρνει η Petra Mede, η οποία με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό τραγουδά για τη Σουηδία, φορώντας φόρεμα στα χρώματα της Σουηδικής σημαίας, θίγει θέματα όπως η ανακύκλωση, η ισότητα, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η Eurovision – για δευτερόλεπτα μάλιστα βλέπουμε και την Carola επί σκηνής.

Πριν αρχίσει η ψηφοφορία, βλέπουμε το τρίτο και τελευταίο βίντεο-αφιέρωμα στην ιστορία του θεσμού, με την παρουσία της Petra έντονη και σε αυτό. Ο Eric Saade, εκπρόσωπος της διοργανώτριας το 2011, είναι αυτός που βρίσκεται φέτος στο green room και θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

 

Πηγή: ogaegreece.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ