ΕΡΤ – Αφιέρωμα στη σφαγή στο Δήλεσι

ΕΡΤ – Αφιέρωμα στη σφαγή στο Δήλεσι

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο της σφαγής στο Δήλεσι (9 Απριλίου 1870), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής με τον Φρέντυ Γερμανό «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ», παραγωγής 1994.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην περιοχή που έδρασαν οι ληστές Χρήστος και Τάκος Αρβανιτάκης, με αναφορά στην απαγωγή και δολοφονία των ξένων επισήμων που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκπομπή εμπλουτίζεται από τις μαρτυρίες κατοίκων των περιοχών του Πικερμίου, του Ωρωπού και του Δηλεσίου, αλλά και των απογόνων των Αρβανιτάκηδων. Διαβάζονται επιστολές και αφηγήσεις των ληστών, καθώς και σημειώσεις της μητέρας ενός από τους απαχθέντες.

Παρουσιάζονται τα μέρη που πέρασαν οι ληστές μαζί με τους λόρδους, ώσπου να διαδραματιστεί η μάχη του Δηλεσίου, που κατέληξε σε σφαγή και των ληστών και των απαχθέντων. Παράλληλα, παρουσιάζονται σκιτσογραφίες των δύο απαγωγέων, πίνακες που αναπαριστούν την εποχή του και φύλλα εφημερίδων, στα οποία γράφονται σχόλια για την απαγωγή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ