Προφυλάκιση για το Alter

Προφυλάκιση για το Alter

 

Μετά τις απολογίες τους στην 11η τακτική ανακρίτρια για υπόθεση χρεών του τηλεοπτικού σταθμού «Alter» κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο εκδότης Γ. Κουρής και ο γιος του Ανδρέας. Επίσης για την ίδια υπόθεση κρίθηκε προφυλακιστέος ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού , Κώστας Γιαννίκος, που ήδη κρατείται προσωρινά. Κατηγορούνται για χρέος 1,5 εκατ. ευρώ από Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών για το διάστημα 1/2011 έως 30/9/2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής είχε αθωωθεί για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το Alter καθώς δεν υπήρξε ποτέ εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ του τηλεοπτικού σταθμού και άρα δεν έφερε ευθύνη.

Στην υπόθεση οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά επτά άτομα.

 

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Ανδρέα Κουρή, Θέμης Σοφός

 

“Αυτή η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν είναι ψύχραιμη διότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης εμφάνισης στο δικαστήριο και εξασφάλισης της παρουσίας του κατηγορουμένου. Το χρονικό διάστημα που ερευνά η Δικαιοσύνη για τις οφειλές, η οικογένεια Κουρή είχε εισφέρει 6 εκατ. ευρώ στο Alter για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επισημαίνω ότι ο Ανδρέας Κουρής έχει κριθεί αμετάκλητα αθώος πριν από ένα μήνα διότι εκρίθη ότι δεν είχε καμία εκτελεστική εξουσία στον τηλεοπτικό σταθμό Alter”.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ