• Εισαγγελέας για τις εκπομπές της ΕΡΤ

  8:01 μμ, Δευτέρα 11 Μάρ 2013 8:01 μμ, Δευτέρα 11 Μάρ 2013

  Εισαγγελέας για τις εκπομπές της ΕΡΤ

  Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής" με τίτλο "Το ναυάγιο της ΕΡΤ" κάνει λόγο για σπατάλες και για υψηλές αμοιβές των συντελεστών των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  Αυτό προκάλεσε και την ανάγκη για προκαταρκτική έρευνα σε όλες τις εκπομπές.

  Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ.Τζώνης, όπως αναφέρει το typologies.gr

  Στο μεταξύ το δημοσίευμα της εφημερίδας, ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στην εκπομπή "Επτά" με παρουσιάστριες τις Βάλια Πετούρη και Άννα Παπασωτηρίου.

  Σε κάποιο σημείο αναφέρει: "Η επίμαχη εκπομπή «Επτά» δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη, που να επέβαλλε την εξωτερική παραγωγή. Τόσο οι παρουσιάστριές της, Βάλια Πετούρη και Αννα Παπασωτηρίου, όσο και ο σκηνοθέτης, Γιώργος Καλοφωλιάς, είναι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Το στούντιο, όπως και το τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται, διατίθενται επίσης από την ΕΡΤ. Ωστόσο, η Διεύθυνση Ενημέρωσης αποφάσισε να γίνει μεικτή παραγωγή (συνεργασία ΕΡΤ - ιδιώτη)".

  Η απάντηση των συνετελεστών της εκπομπής ήταν άμεση και αναφέρει:

  "Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (φύλλο 10ης Μαρτίου 2013, πρωτοσέλιδο χτύπημα και σσ. 18 – 19), οι δημοσιογράφοι Βάλια Πετούρη και Άννα Παπασωτηρίου, παρουσιάστριες της εκπομπής της ΝΕΤ «ΕΠΤΑ», επισημαίνουν με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας τα ακόλουθα:

  «Κύριε διευθυντά,

  Σε ρεπορτάζ του "TV Έθνος", με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2013, που υπογραφεί ο κ. Κώστας Νικολαϊδης και φέρει τον τίτλο "Το ναυάγιο της ΕΡΤ - Στον βωμό ‘ημέτερων’ και ανίκανων 235 εκατ. το χρόνο", διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η απορία αν οι συντελεστές της εκπομπής «ΕΠΤΑ», με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (και όχι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, όπως μας αναφέρει, καθώς ο συντάκτης σας θα έπρεπε πρώτα από όλα να γνωρίζει ότι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ), αμείβονται και από την εταιρεία παραγωγής.

  Φυσικά και αυτό δεν συμβαίνει, καθώς και πάλι ο συντάκτης σας θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και εμείς σε όλη την δημοσιογραφική μας πορεία δεν έχουμε συνδέσει το όνομα μας με το παραμικρό επιλήψιμο γεγονός, είτε οικονομικού είτε ηθικού χαρακτήρα. Αμειβόμαστε λοιπόν με βάση την γνωστή, εξαιρετικά χαμηλή σύμβαση της ΕΡΤ, και δεν έχουμε ουδεμία σχέση με την εταιρεία μικτής -και όχι εξωτερικής, όπως αναγράφεται -παραγωγής.

  Όσο για τα Κυριακάτικα, στα οποία αναφέρεστε, καλό θα ήταν να συνδράμετε τον αγώνα μας, προκειμένου να μας καταβληθούν.

  Με τιμή,

  Βάλια Πετούρη - Άννα Παπασωτηρίου

  Υ.Γ. Στο δημοσίευμα σας υποστηρίζετε ότι η εκπομπή δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη.

  Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι κάνετε λάθος, καθώς πρόκειται για ανασκόπηση της εβδομάδας που περιλαμβάνει έξι βίντεο, ζωντανές συνδέσεις και εκτεταμένη έρευνα για άγνωστα στοιχεία του καλεσμένου μας» ".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα