Ανοιχτός διαγωνισμός για το Αρχείο της ΕΡΤ

Ανοιχτός διαγωνισμός για το Αρχείο της ΕΡΤ

 

Η ΕΡΤ αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ, για τη διάσωση και ανάδειξη του πολύτιμου Αρχείου της.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί την Πράξη «Δημιουργία και Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχείου της EPT Α.Ε.», η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Ήδη, έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση οι διακηρύξεις Διαγωνισμών για τον «Εμπλουτισμό και διεύρυνση του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος» της ΕΡΤ, με προϋπολογισμό 3.577.235 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 4.400.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), καθώς και για τις «Εκπαιδευτικές διαδραστικές εφαρμογές και εικονικό Μουσείο Ραδιοτηλεόρασης», με προϋπολογισμό 325.200 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 399.996 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), που αφορούν αντιστοίχως στα υποέργα 1 και 4 της πράξης «Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχείου της ΕΡΤ». Περιλήψεις των διακηρύξεων απεστάλησαν προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό Τύπο.

Ο διαγωνισμός για το υποέργο 1 αφορά στη διάσωση, αποκατάσταση, ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και μετάφραση περιεχομένου του Αρχείου της ΕΡΤ, την προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας κινηματογραφικού φιλμ καθώς και στην ανάπτυξη υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και προσβασιμότητας για ΑμΕΑ, ενώ ο διαγωνισμός για το υποέργο 4 αφορά στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των συλλογών του Αρχείου και Μουσείου της ΕΡΤ, με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, όπως ψηφιακά παιχνίδια και δραστηριότητες, υποδομές και ειδικό περιεχόμενο του εικονικού Μουσείου Ραδιοτηλεόρασης.

Τα τεύχη των διακηρύξεων έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε., στη διεύθυνση

www.ert.gr/company/ert -espa

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ