Πόσο θα κοστίσει το “Ουζερί Τσιτσάνης” στην ΕΡΤ;

Πόσο θα κοστίσει το “Ουζερί Τσιτσάνης” στην ΕΡΤ;

Υπό συζήτηση βρίσκεται το σίριαλ “Ουζερί Τσιτσάνης” στην ΕΡΤ. Το θέμα είναι πόσο θα κοστίζει κάθε επεισόδιο…

Διαβάσαμε:

” Προ των πυλών το πρώτο ελληνικό σίριαλ μετά το 2009 στην ΕΡΤ. Στο ΔΣ πήγε προς συζήτηση η σειρά ” Ουζερί Τσιτσάνης” από τον Μανούσο Μανουσάκη και την Τηλεκίνηση. Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη σειρά οδεύει προς έγκριση από το ΔΣ. Η πρώτη ήταν επί θητείας Λάμπη Ταγματάρχη και δεν προχώρησε ύστερα από τις πιέσεις των εταιρείων παραγωγής που συνεργάζονται με τα ιδιωτικά κανάλια.

Η αρχική πρόταση που κατατέθηκε στην ΕΡΤ ήταν για 160.000 ευρώ το επεισόδιο, ως ιστορική σειρά, και στη συνέχεια η διοίκηση Ταγματάρχη το είχε μειώσει στα 98.000 ευρώ το επεισόδιο. Η έγκριση της σειράς θα επιτρέψει στην ΕΡΤ να επιστρέψει στον τομέα του ελληνικού προγράμματος ύστερα από μια τετραετία.

Το συνολικό κόστος της σειράς που θα επιβαρύνει τον προύπολογισμός της ΕΡΤ είναι συνολικού ύψους 1.268.124 ευρώ πλέον ΦΠΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος των εργοδοτικών εισφορών, ύψους 169.138, που θα πληρώσει η ΕΡΤ στο ΙΚΑ.

Το κόστος ανά επεισόδιο είναι 78.499 ευρώ και συνολικά θα γυριστούν 14 επεισόδια, συνολικής διάρκειας 50 λεπτών.

Στη συμφωνία που προτείνεται, ο εκτελεστής παραγωγός είναι υποχρεωμένος να προσφέρει ένα επιπλέον πρόγραμμα διάρκειας 50 λεπτών. Εφόσον η σειρά μισθωθεί στο εξωτερικό, κατόπιν ενεργειών της Τηλεκίνησης, ο εκτελεστής παραγωγός θα δικαιούται το 35% των καθαρών εσόδων της σειράς.

Επίσης, στον προϋπολογισθέν κόστος συμπεριλαμβάνονται και 62.650 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ταξίδια και διαμονή, που θα καταβάλλονται με την προσκόμιση παραστατικών.

 

Πηγή: Το Παρόν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ