9 χρόνια Facebook

9 χρόνια Facebook 

 

Σαν χθες, πριν από 9 χρόνια,  το Facebook έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του.

Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από τον Mark Zuckerberg και τέσσερα ακόμη άτομα, τον Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum και Chris Hughes κατά την διάρκεια της φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο Harvard, πλέον αποτελεί ένα μέσο που χρησιμοποιείται ευρύτατα και αριθμεί πάνω από 1 δισ. χρήστες.

Η υπηρεσία αποτέλεσε τον …διάδοχο του «Facemash», παρόμοιο με το «Hot ή Not», που ζητούσε από τους χρήστες του να ψηφίσουν αν ή όχι κάποιος ήταν ελκυστικός, βασιζόμενοι στην φωτογραφία του προφίλ του.

Αρχικά ήταν γνωστό ως «Thefacebook» και η χρήση του ήταν περιορισμένη στους φοιτητές της σχολής του Harvard. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες πάνω από τους μισούς προπτυχιακούς που φοιτούσαν τότε στη σχολή είχαν κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα. Η διάδοσή του ανάμεσα στους φοιτητικούς κύκλους της εποχής ήταν ραγδαία. Σχολές που το υιοθέτησαν τότε ήταν το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης, της Κολούμπια και του Yale. Σε αντίθεση όμως, τα περισσότερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά είχαν τα δικά τους δίκτυα.

Ο Zuckerberg αφαίρεσε το «the» από την ονομασία της ιστοσελίδας, έπειτα από την αγορά του domain facebook.com έναντι του ποσού των 200.000 $. 

Πηγή: insomnia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ