Πρωτοχρονιά με το αρχείο της ΕΡΤ

Πρωτοχρονιά με το αρχείο της ΕΡΤ

 

Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα για την Πρωτοχρονιά, το εορταστικό επεισόδιο της εκπομπής «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ, μέσω των ιστοσελίδων www.ert – archives.gr και www.ert.gr.

Στην εκπομπή, που μεταδόθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1987, οι οικοδεσπότες του καφενείου Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης και Βασίλης Τσιβιλίκας υποδέχονται μια εκλεκτή παρέα καλλιτεχνών σε ένα τηλεοπτικό ρεβεγιόν.

Στη συντροφιά του «Καφενείου», βρίσκονται εκπρόσωποι από το χώρο του θεάτρου, του χορού, του τραγουδιού, της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών. Ανάμεσά τους, οι Αλέκος Σακελλάριος, Δημήτρης Χριστοδούλου, Ελσα Βεργή, Φάνης Χηνας, Μαρία Κανδρεβιώτου, Ανδρέας Βουτσινάς, Λάκης Λαζόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Άννα Καλουτά, Σπεράντζα Βρανά, Μιμή Ντενίση, Γιάννης Φέρτης, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρω Κοντού, Νίκος Ξανθόπουλος, Χριστίνα Σύλβα, Ερρίκος Ανδρέου, Νόρα Βαλσάμη κ.α.

Οι καλεσμένοι μιλούν για την καλλιτεχνική τους δράση κατά την τηλεοπτική και θεατρική σεζόν 1986-1987 και εύχονται ο καθένας χωριστά για τον καινούριο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια δημοφιλείς ηθοποιοί, αλλά και οι τραγουδιστές Φίλιππος Νικολάου, Γιώργος Γερολυμάτος, Δούκισσα, Στράτος Διονυσίου, Ελπίδα, Κώστας Καραλης και Άγγελος Διονυσίου. Χορεύει το μπαλέτο του Ντίνου Ψαρέλη.­­­

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ