Στο πρωτοσέλιδο της Hurriyet η ΕΡΤ

Στο πρωτοσέλιδο της Hurriyet η ΕΡΤ

 

Θέμα, πρωτοσέλιδο μάλιστα, έγινε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet η απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από την γενική διεύθυνση τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Ο τίτλος είναι «Οι τούρκικες σειρές τον απομάκρυναν από τη θέση του – μεγάλο θέμα στην ελληνική τηλεόραση».

Η εφημερίδα αναπαράγει τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου και τονίζει πως το ΔΣ της ΕΡΤ απομάκρυνε τον κ. Σπυρόπουλο «επειδή έγινε χορηγός στην τούρκικη σειρά Κισμέτ».

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρεται ότι εκ των λόγων της απόφασης απομάκρυνσης του κ. Σπυρόπουλου είναι “ότι δεν τηρήθηκαν από την οικεία Γενική Διεύθυνση οι νόμιμες διαδικασίες για την κατ’ εξαίρεση δέσμευση της ΕΡΤ να συμμετάσχει σε διεθνή συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΚΙΣΜΕΤ», για την οποία είχε εκπροθέσμως υποβληθεί σχετική πρόταση στην εταιρία”. 

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, εξάλλο, στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως «οι τούρκικες σειρές απομάκρυναν από τη θέση του τον Έλληνα διευθυντή» και συνεχίζει: “Ο κ. Σπυρόπουλος απομακρύνθηκε από τη θέση του επειδή χωρίς να ενημερώσει το ΔΣ της ΕΡΤ η κρατική τηλεόραση έγινε χορηγός σε ντοκιμαντέρ που προπαγάνδιζε τις τουρκικές σειρές».

 

  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ