Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Πέθανε το πέντε μηνών κουτάβι της από πρόβλημα καρδιάς

Δύσκολες ώρες περνά η βασίλισσα Ελισάβετ αφού ένα από τα κουταβάκια που της χάρισαν όταν ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν για να της προσφέρει παρηγοριά, πέθανε από καρδιακό πρόβλημα το οποίο είχε από γεννησιμιού του.

Ο Φέργκους ήταν πέντε μηνών και πέθανε το σαββατοκύριακο, με τη βασίλισσα να είναι συντετριμμένη από την απώλεια έναν μήνα μετά τον χαμό του πολυαγαπημένου της συζύγου. Ο Φέργκους ήταν δώρο από τον γιο της, πρίγκιπα Άντριου μαζί με ένα κόργκι, τον Μούικ, τον Φεβρουάριο, σαν έκπληξη για να της προσφέρει λίγη χαρά όσο ο Φίλιππος νοσηλευτόταν. “Ο Φέργκους είχε πρόβλημα με την καρδιά από τη γέννησή του, αλλά άντεξε περισσότερο απ’ όσο περίμεναν. Ήταν ένα ιδιαίτερο κουταβάκι που βρέθηκε κοντά στη βασίλισσα σε μια δύσκολη εποχή απώλειας και πένθους. Ήταν τόσο στοργικό και έδωσε μεγάλη χαρά. Ο Μούικ, το άλλο κουταβάκι, είναι μια χαρά”

Την ημέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα πήρε τα δύο κουτάβια και οδήγησε από το Κάστρο Ουίνδσορ στους Κήπους του Φρόγκμορ όπου θα γινόταν η ταφή του. Ονόμασε το ένα κουτάβι Φέργκους από τον θείο της Φέργκους Μπόουζ Λάιον. από την πλευρά της μητέρας της, που πέθανε στη Γαλλία στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Το δεύτερο σκυλί το ονόμασε Μούικ, που προφέρεται ως Μικ, από τη λίμνη Λοχ Μούικ στο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Πηγή είπε στη Sun: “Η βασίλισσα είναι συντετριμμένη. Τα κουτάβια της χαρίστηκαν για να την κάνουν να ευθυμήσει στη διάρκεια μίας πολύ δύσκολης περιόδου. Όλοι ανησυχούν επειδή αυτό έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο του συζύγου της” ενώ ο χαμός του Φέργκους έρχεται επίσης μήνες μετά τον θάνατο του αγαπημένου της Βούλκαν, το κατοικίδιού της από το 2007, που πέθανε κάποιες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ