Τα ημερολόγια του Μπάρτον

Τα ημερολόγια του Μπάρτον

Κρατούσε σημειώσεις από το 1939 μέχρι το 1983, έναν χρόνο πριν από το θάνατό του. Τα “Ημερολόγια του Ρίτσαρντ Μπάρτον”, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά στο σύνολο τους πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, είναι ένας δυναμίτης 700 σελίδων που περιγράφουν, με τη γνωστή αμεσότητα του Ουαλού καλλιτέχνη που κατέκτησε το Χόλιγουντ και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του, γνωριμίες και έρωτες, με τρόπο καυστικό και συχνά αυθάδη, που λίγοι θα τολμούσαν.

Και βέβαια περιγράφει και τη θυελλώδη σχέση του με τη Λιζ Τέιλορ- ο γάμος τους κράτησε δώδεκα χρόνια, από το 1964 μέχρι το 1976.

Για τον Αριστοτέλη Ωνάση στο ημερολόγιο του γράφει: “Ο Ωνάσης έδωσε στη Τζάκι ρουμπίνια αξίας μισού εκατομμυριου λιρών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω έναν βρωμοέλληνα να με ξεπεράσει. Οπότε ας αρχίσει η μάχη των ρουμπινιών! Γιατί κι εγώ μπορώ να γίνω το ίδιο χυδαίος με αυτόν”. 

Έγραψε και για τη Μαρία Κάλλας: “Μας είπε ότι χώρισε τον Ωνάση γιατί ήταν πολύ καταστροφικός, κάτι που την είχε επηρεάσει καλλιτεχνικά. Προσωπικά τη θεωρώ βαρετή. Παρότι μου είπε ότι έχ ω πολύ όμορφα μάτια. Είναι πολύ μόνη μετά τον γάμο του Ωνάση. Θέλει να του αποδείξει ότι με την Τζάκι κέρδισε απλά μία όμορφη κοσμική, ενώ έχασε μια ιδιοφυϊα, δηλαδή εκείνην. Προσωπικά, αν είχα επιλογή, και εγώ την Τζάκι θα διάλεγα. Έχει περισσότερη πλάκα. Και είναι πιο όμορφη”.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ