Μαζί Φαραντούρη-Μικρούτσικος

Μαζί Φαραντούρη-Μικρούτσικος


Το θέατρο Παλλάς παρουσιάζει τον Θάνο Μικρούτσικο και τη Μαρία Φαραντούρη σε μια μοναδική συναυλία υπό τον τίτλο «Η συνάντηση» τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

 Η συγκλονιστική σύμπραξη δυο εμβληματικών μορφών της ελληνικής μουσικής, μια σύμπραξη που καθυστέρησε 36 ολόκληρα χρόνια, που άμα τη γενέσει της χαρακτηρίστηκε ιστορική, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς δίνοντας την ευκαιρία στους πολυάριθμους θεατές που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο Ηρώδειο, να γίνουν κοινωνοί μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας. Μια παράσταση σταθμός, μια περιδιάβαση σε απρόσμενα μουσικά μονοπάτια και μια κατάδυση σε απαράμιλλες συγκινήσεις. 

 Μετά την τεράστια απήχηση που είχε η πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής, ο σπουδαίος συνθέτης με το πληθωρικό έργο, και η κορυφαία κοντράλτο ερμηνεύτρια συναντιούνται και πάλι στο Παλλάς για μια ιδιαίτερη μουσική διαδρομή μέσα από τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Kurt Weill, του Lucio Dalla, και ασφαλώς του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου.

Χωρίς νότα νοσταλγίας, αλλά με παλμό, με τα πόδια να πατούν γερά στο σήμερα και το βλέμμα να στρέφεται ελπιδοφόρα στο μέλλον, οι ενορχηστρώσεις του Θάνου και η απαράμιλλη, όσο και απρόσμενα λυρική ερμηνεία της Μαρίας, δίνουν σε παλιότερα τραγούδια μια νέα πνοή και έναν δυναμισμό, περισσότερο συγκινησιακά φορτισμένο από το δυσοίωνο κλίμα των καιρών μας.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς είναι η παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών «Κατάσταση Πολιορκίας», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση της Ρένας Χατζιδάκη.

Έργο υψηλής αισθητικής και μουσικής τέχνης, «ποιητικός χείμαρρος πολιτικής και ερωτικής εξομολόγησης», το οριακό έργο του Μίκη, που ταυτίστηκε με τη φωνή της πρώτης του, αξεπέραστης ερμηνεύτριας, Μαρίας Φαραντούρη, θα παρουσιαστεί στην ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου που αναδεικνύει την ακάθεκτη ορμή του έργου σε όλο της το μεγαλειώδη λυρισμό. Ο δυναμισμός των κρουστών του Νίκου Τουλιάτου και της ομάδας του είναι απλώς συγκλονιστικός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ