Τιμούν τον Μαρκόπουλο

Τιμούν τον Μαρκόπουλο 

 

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, θα τιμηθεί στη Νέα Υόρκη και θα δώσει μια μοναδική συναυλία, ανοίγοντας στην αμερικανική μεγαλούπολη «λεωφόρους» της μουσικής μας παράδοσης και της συλλογικής μνήμης για το μεταναστευτικό ταξίδι των Ελλήνων.

 

Οι διοργανωτές των δυο πολιτιστικών εκδηλώσεων ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει «μεγάλη ανταπόκριση» από το κοινό, τονίζοντας ότι αποτελεί «ιδιαίτερη τιμή» για την Ομογένεια να βρεθεί κοντά της ο Γιάννης Μαρκόπουλος, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια που σημάδεψαν σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

 

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, θα απονεμηθεί στον μεγάλο συνθέτη, για τη συνολική προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, το «Βραβείο Φειδιππίδης» από το ομογενειακό κοινωφελές ραδιόφωνο Cosmos FM, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS, στο πλαίσιο των εορτασμών του για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του.

 

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο ίδιος οργανισμός θα διοργανώσει συναυλία με το Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Cooper Union, στο Μανχάταν. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν 15μελής ορχήστρα, 8μελής χορωδία και τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές: ο Μάριος Φραγκούλης, η Βασιλική Λαβίνα και ο Αλέξανδρος Μπελλές. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, οι τρεις ερμηνευτές, τα μέλη της χορωδίας και οι μουσικοί από την Ελλάδα, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του ελληνικού ραδιοφώνου, το οποίο μεταδίδει τα προγράμματά του μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης.

 

Το «Βραβείο Φειδιππίδης» αποτελεί δημιουργία του γνωστού καλλιτέχνη κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και απονέμεται κάθε χρόνο σ’ ένα πρόσωπο ή οργανισμό που έχει συμβάλει στην προβολή και διάδοση των ιδεών του Ελληνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 1994, στους τιμηθέντες με το «Βραβείο Φειδιππίδης» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι: Μίκης Θεοδωράκης, Ζυλ Ντασέν, Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη, Μιχάλης Κακογιάννης, Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και αρκετοί άλλοι.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ