“Έτσι ξεπέρασα την κατάθλιψη”

«Ναι, έχω περάσει κατάθλιψη, όμως μπόρεσα και την ξεπέρασα μόνος μου. Είπα μέσα μου ‘σήμερα, υπάρχουμε, αύριο, δεν υπάρχουμε’ και το φιλοσόφησα πολύ το θέμα», εξομολογείται σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Ασλάνης.Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας μιλάει για το τέλος του lifestyle, την οικονομική κρίση, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και εκφράζει τη πίκρα του για τους φίλους που τον πρόδωσαν.«Πιστεύω ότι το lifestyle τελείωσε και ο κόσμος πια δεν έχει την απαιτούμενη όρεξη και διάθεση να πηγαίνει σε επιδείξεις μόδας, να παρακολουθεί τι κάνει ο κάθε σχεδιαστής και όλα τα σχετικά. Και αν αυτή τη στιγμή δίνω μια συνέντευξη, τη δίνω για να δει ο κόσμος ότι συνεχίζω να δουλεύω, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει» λέει.Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:Για την οικονομική κρίση: «Αντιμετωπίζω δυσκολίες, αλλά σε λογικά πλαίσια. Τα πράγματα δεν είναι όπως πρώτα. Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως παλιά, οι γάμοι έχουν περιοριστεί πολύ, άρα, φυσικό είναι να έχω και εγώ κάποια δυσκολία», αναφέρει

Για τους φίλους: «Από ανθρώπους έχω απογοητευτεί πριν από κάθε κρίση. Είμαι λίγο άτυχος με τους φίλους μου. Δεν μου βγαίνουν καλοί φίλοι. Εντάξει όμως, ο Θεός να τους έχει καλά. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον».

Τη μοναξιά: «Κάποιες φορές, όταν ξυπνάω το πρωί, συνειδητοποιώ πόσο οδυνηρό είναι να ξυπνάς μόνος σου. Είναι άσχημο πράγμα να ζει κάποιος μόνος του. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι, αν είχα μια οικογένεια με παιδιά και υποχρεώσεις, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω τώρα πια. Έτσι, παρηγοριέμαι».

Την αυτοπεποίθηση: «Θέλω να δώσω μια συμβουλή στους νέους γονείς. Είναι σημαντικό να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση, διότι εγώ ξέρω αυτόν τον καημό επειδή μεγάλωσα με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και αυτό με έχει βλάψει». Πηγή: εφημερίδα «Espresso»  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ