Ο νέος δίσκος των Los Lobos είναι μια ωδή στη μουσική και στην πόλη του Λος Άντζελες

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι Los Lobos, γνωστοί στη χώρα μας από την διασκευή που είχαν κάνει το 1987 στο “La Bamba” για την ομώνυμη ταινία για την ζωή του Ritchie Valens, είναι ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε στο ανατολικό Λος Άντζελες το 1973 και το οποίο είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως μπάντα που έπαιζε σε γάμους. Η μουσική τους κινείται στα είδη chicano rock, roots rock, latin rock, Tex-Mex, country rock, americana heartland rock και cowpunk.Έχουν την θέση τους στο Rock and Roll Hall of Fame από το 2015.

Ο νέος τους μεγάλος δίσκος έχει τίτλο “Native Sons” και είναι ο 17ος κατά σειρά στουντιακός δίσκος που κυκλοφορούν. Το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στην πόλη τους, το Λος Αντζελες! Περιέχει διασκευές τραγουδιών σχετικών με το Λος Αντζελες ή είναι γραμμένα από δημιουργούς που είναι γέννημα θρέμα της Πόλης των Αγγέλων.

Όπως π.χ. των Beach Boys, του Jackson Browne, του Percy Mayfield ή των War. Συμπεριλαμβάνονται 13 κομμάτια. Στις ζωντατές εμφανίσεις τους δεν παίζουν μόνο δικά τους κομμάτια, παίζουν και πολλών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως των: Joni Mitchell, Bob Marley, Santana, Motörhead, Grateful Dead, Neil Young, Led Zeppelin, Buddy Holly, Elvis Costello, Tito Puente, Sly & the Family Stone κ.ά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ