Λίνα Νικολακοπούλου: Έχω γράψει στίχους πάνω σε λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Λίνα Νικολακοπούλου. Η σπουδαία ποιήτρια και στιχουργός μίλησε για το πώς εμπνέεται.

“Το δωμάτιό μου είναι πεδίο μάχης, είναι γεμάτο σημειώσεις” τόνισε. Ενώ αποκάλυψε ότι μπορεί να γράψει στίχους οπουδήποτε, ακόμα και πάνω σε έναν λογαριασμό του νερού ή της ΔΕΗ.

“Όλα είναι αιτίες για έμπνευση. Είναι μαγικό πράγμα η έμπνευση, κάτι μπορεί να έχεις νιώσει 30 χρόνια πριν και να έρθει εκείνη την ώρα στην επιφάνεια, επίσης στην απόλυτη σιωπή. Αν με αφήσει ένας άνθρωπος σε ένα δωμάτιο μόνη μου για δύο εικοσιτετράωρα αρχίζουν και αναδύονται κόσμοι, γιατί θέλει σιωπή και απόσταση η “σύλληψη”. Πρέπει να ακούσεις το μέσα σου κόσμο. Ακόμα και μια πόρτα να ανοίξει κάποιος όταν γράφεις μπορεί να σου διακόψει τη σύνδεση. Δεν είναι μόνο τα λόγια. Είναι σα να πηγαίνεις σε ένα σύμπαν που δε γνωρίζεις” είπε η Λίνα Νικολακοπούλου και συμπλήρωσε για το δωμάτιο της: “το δωμάτιο μου είναι σαν πεδίο μάχης, μια νύχτα μου ήρθε κάτι έντονο και έγραψα στο σκοτάδι και είχα γράψει πάνω σε άλλα γράμματα και τρόμαξα να τα διαβάσω. Και σε λογαριασμούς ΔΕΗ έχω γράψει στίχους και στου νερού και όπου βρω κάτι ελεύθερο εκείνη την ώρα”.

“Βρήκα ποιήματα του πατέρα μου αφού πέθανε”

“Η μητέρα μου ήταν δασκάλα και ο πατέρας μου στρατιωτικός. Πολλά καλοκαίρια πηγαίναμε Θεσσαλονίκη όπου υπηρετούσε. Εμείς είχαμε βάση τα Μέθανα. Ο πατέρας μου είχε την πειθαρχία του στρατιωτικού αλλά την δική μου τη μέντα δεν είχα δει να την είχε κανείς. Η συγκινητική και ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι αφότου πέθανε ο πατέρας μου εγώ βρήκα ποιήματα του μετά. Έγραφε ποιήματα κρυφά και η γλύκα του ήταν ότι όταν άρχισα να γράφω δεν μου είπε τίποτα, δεν πείραξε καθόλου τη χαρά της πρωτογενούς μου ταυτότητας” είπε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ